To je to što me zanima!

Napoliju oduzeta 2 boda zbog skandala Scommessopoli...

Tužitelj je zahtijevao kaznu od 100.000 eura i oduzimanje jednog boda, ali se FIGC odlučio oduzeti Napolitancima 2 boda. Napoli je skliznuo sa 3. na 5. mjesto tablice
Vidi originalni članak

Talijanski nogometni savez (FIGC) oduzeo je Napoliju dva boda zbog umiješanosti u skandal oko kladioničarske afere Scommessopoli...

Nadalje, nogometaši Napolija Paolo Cannavaro i Gianluca Grava suspendirani su na šest mjeseci zbog propuštanja izvještavanja nadležnih tijela oko pokušaja namještanja, dok je Matteo Gianello kažnjen zabranom nastupa dugom tri godine i tri mjeseca.

Sporna je utakmica Serie A između Sampdorije i Napolija igrana 16. svibnja 2010. godine koju je sastav iz Genove dobio sa 1-0. Bivši rezervni vratar Napolija Gianello je pitao par braniča da sudjeluju u pokušaju namještanja, da bi njegova ponuda pala na neplodno tlo.

Tužitelj Stefano Palazzi zahtijevao je kaznu od 100.000 eura i oduzimanje jednog boda, ali se FIGC odlučio oduzeti Napolitancima dva boda.

Ranije ove sezone zbog sudjelovanja u skandalu oko namještanja susreta bodovi su oduzeti četirima klubovima Serie A, Atalanti, Sampdoriji, Torinu i Sieni. Sa dva boda minusa Napoli je skliznuo sa trećeg na peto mjesto ljestvice Serie A.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • WOMANIZER 18.12.2012.

    zasluženo!

  • Beky_1 18.12.2012.

    koliko bi dinamo ima bodova da igra talijansku ligu?

  • volimdazezam 18.12.2012.

    Sramota,samo 2 boda oduzeta .. sve je jasno ..napuljska mafija drzi konce u svojim rukama ,ovo je samo trik da se zamazu oci javnosti kao kaznili su ih ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare