To je to što me zanima!

Natko u Val d'Isereu bio prvi put još u pelenama

Natka je otac Mihajlo još prije 20 godina prvi put odveo na čuvenu utrku u francuskom Val d'isereu na kojoj je u nedjelju bio treći u superkombinaciji
Vidi originalni članak

Kao i ti, imao sam san. Ja sam svoj ostvario, a i ti ćeš. Počašćen sam što sam te upoznao, stoji u SMS poruci Dubravka Šimenca koju nam je Natko ponosno pokazao u svojoj kući na Laščini.
Ali, to je samo jedna od stotinu poruka koje je dobio. Voda za tijesto je kipjela, telefoni neprekidno zvonili, poštar stalno donosio nove brzojave. Kuća Natka Zrnčića-Dima u ponedjeljak je bila doslovno poput glavnog kolodvora.
- Dobio sam čestitke iz Buenos Airesa, Engleske, Čečke, Slovačke... Feštali smo cijeli dan, ponosni smo na našeg sina - izjavila je prepuna emocija mama Maja.
I dok je sestra Hana (14) spašavala tijesto, tata je ukazivao na vezu između Natka i Val d’Iserea:
- Vidite, prvi put je tamo bio gotovo u pelenama, prije 20 godina!
“Bravo Natko”, “Ti si legenda”, samo su neki od plakata podrške koje su susjedi izvjesili.
- Kao mali samo sam maštao o Kitzbühelu. Pobjednik tamo dobije gondolu sa svojim imenom. To me je stimuliralo kao dječaka - otkrio je tajnu Natko Zrnčić-Dim, nova zvijezda našeg skijanja.





GIPS GA NAZVAO PRDEK
A kako ćeš se ti tako mali skijati?, pitao je Ante Kostelić tada 5-godišnjeg Natka Zrnčića-Dima.
Natko je tada bio iznimno mali. Sitan, gotovo neprimjetan.
- Budući da prdekima zovemo malu sitnu djecu, jedan moj prijatelj ga je tako prozvao. Kad je Gips to čuo, bilo je gotovo. Natko je postao Prdek - prisjetio se Mihajlo Dim kako je njegov sin dobio nadimak.
Prijateljstvo Natka s Ivicom i Janicom traje godinama.
- Prvo što pamtim je naše zajedničko rolanje niz Sljeme. Spuštali smo se cestom u suprotnom smjeru, sjećam se da se Janica bacala izbjegavajući automobile. Kao klinac sam se strašno volio spuštati po padinama. Jednom sam se čak zabio u drvo - rekao nam je Natko pokazujući obiteljske fotografije.

ŠOKIRAJU I BEZ JANICE
Prijatelji iz djetinjstva skupa na postolju. Kakva priča!, stoji u tekstu koji je objavljen na austrijskom web portalu networld.at.
- I bez Janice, Hrvati šokiraju skijaški svijet - zaključuje isti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_21788 05.02.2008.

    je je

Komentiraj...
Vidi sve komentare