To je to što me zanima!

Naučili himnu: Englezi strepite, čitav svijet navija za Hrvatsku

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju navija se diljem cijelog svijeta. Kenijci su plesali za Rebićev dres, svi navijaju: Ajmo Hrvatska'
Vidi originalni članak

Josip (17) nije skidao Rebićev dres s leđa dok smo šetali kroz Keniju, rekao je njegov otac Vedran (45) iz Imotskog.

Njih dvojica su otputovali u Keniju prije nego što je Hrvatska prošla skupinu na Svjetskom nogometnom prvenstvu. U subotu prije utakmice s Rusijom ušli su u prepuni klub u Nairobiju u hrvatskim dresovima te izazvali navijačku ludnicu.

- Svi su vikali ‘Croatia, Croatia’, željeli naš dres, potezali nas za rukav, slali nam pića. Iznenadio sam se kad sam vidio kako slave hrvatske golove. Tu smo ostali bez Modrićeva dresa, čovjek je doslovno plačući molio da mu ga poklonimo - kaže Vedran.

'Najbolje znaju reći: Ajmo Hrvatska!'

Putovanje su nastavili u rezervatu Maasai Maru. Ondje ih je dočekala slična nogometna groznica.

- Prišli su nam Maasai muškarci i na lošem engleskom rekli: ‘Vi ste iz Hrvatske’. Mislim si, otkud oni to znaju.

Kažu oni: ‘To je hrvatski dres’. Svi žele taj dres, što sad da napravimo? Dali smo im dres, a oni su nam zauzvrat otplesali tradicionalni Maasai ples - opisuje Vedran kako su ostali i bez Rebićeva dresa.

Ante (26) iz Splita također se susreo s domorocima koji su bili oduševljeni hrvatskim kockicama. On je od lipnja prošle do veljače ove godine putovao po svijetu i susreo se sa starosjediocima u Maleziji koje je učio nešto hrvatskih riječi.

- Svaki puta kad damo gol pošalju nam čestitku. Uglavnom žive tradicionalnim načinom života, no kad su čuli kako su se izborili naši ‘vatreni’, počeli su pratiti svaku našu utakmicu. Najbolje znaju reći: ‘Ajmo, Hrvatska!’.

U rodnom gradu Domagoja Vide, Donjem Miholjcu, pobjedu protiv Rusije slavilo se tako što su benzinom napisali njegovo prezime, a kasnije ga zapalili u znak potpore ‘vatrenima’.

VIDI OVO: KVIZ: Koliko dobro poznaješ hrvatsku nogometnu repku?

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Alternativa. 11.07.2018.

    Zar je itko sumnjao?

  • kinez14 11.07.2018.

    Najslađe mi je da smo natjerali i Srbiju da navija za nas

  • Alex127 11.07.2018.

    Osim Srba, Engleza, i sad ne znam sta je sa Francuzima i Belgijancima, cijela planeta navija za Hrvatsku!

Komentiraj...
Vidi sve komentare