To je to što me zanima!

Navijači će sve znati! Provjeru VAR-a vidjet će svi na tekmi...

Engleska Premier liga posljednja među 'ligama petice' uvodi VAR, ali će biti prva po tome što će provjeru spornih situacija na velikom ekranu odmah moći vidjeti i svi navijači i igrači na stadionu
Vidi originalni članak

Englezi VAR tehnologiju koriste u FA kupu, ali ne i u Premier ligi. To će se promijeniti u novoj sezoni kada kreće upotreba tehnologije i na utakmicama domaćeg prvenstva.

Premijer liga je tako posljednja među 'ligama petice' koja je posegnula za pomoći kamera, jer se VAR već koristi i u Primeri, Serie A, Bundesligi i Ligue 1.

Iako su posljednji, Englezi su se pobrinuli da budu posebni. Tako će sve sporne situacije koje sudac bude ponovno pregledavao moći na velikim ekranima na stadionima pratiti i gledatelji. I odmah će znati na osnovu čega je glavni sudac donio svoju odluku.

- Ponovljeni i usporeni video snimci spornih situacija bit će emitirani na velikim video ekranima na stadionu, tako da će sve promjene odluka sudaca moći vidjeti prije konačnog sudačkog zvižduka - navode čelnici Premier lige.

Moglo bi tu biti svega, bit će zanimljivo pratiti reakcije navijača kada se bude odlučivalo o spornim penalima ili poništenim golovima... 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • SABR 06.06.2019.

    Mislim da je VAR opcenito prouzrocio jedan kontraefekt od planiranog. Sad u onim situacijama koje su vrlo dvojbene sudac mijenja svoju odluku samo zato što je sitaciju pogledao ponovno. Bez obzira na to je li prvotno ispravno dosudio ili ne.

  • ZgSe 06.06.2019.

    Znat ce kao i do sada... Ako je VAR u pravu pokazat ce se snimka sa svim podatcima koliko je lopta presla gol liniju, out liniju... Ali ako nije u pravu nece biti snimke

  • ChandlerBing4 06.06.2019.

    I koja je korist od toga?

Komentiraj...
Vidi sve komentare