To je to što me zanima!

Navijači seksistički dovikivali Chelseajevoj liječnici Carneiro

To je grozno i ne smijemo tolerirati takve ispade, rekla je čelnica engleskog saveza Heather Rabbatts o seksističkom dovikivanju navijača Manchester Uniteda i Cityja
Vidi originalni članak

Chelsea je osudio seksističke povike navijača Manchester Uniteda i Manchester Cityja upućenih liječnici londonske momčadi Evi Carneiro. U četvrtak navečer u BBC-jevoj emisiji pušten je video na kojem navijači Uniteda i Cityja dovikuju Chelseajevoj fizioterapeutkinji. Naišlo je to na osudu Chelseaja i engleskog saveza.

- Ovome pristupamo ozbiljno. Borimo se za ravnopravnost i osuđujemo povike. Borit ćemo se protiv svih vrsta diskriminacije, a seksizam je jedna od njih. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i želimo ga iskorijeniti - rekao je glasnogovornik Chelseaja.

Ovakve stvari prijavljivane su i prije u Premiershipu, ali klubovi zbog nedostatka dokaza nikad nisu kažnjeni. Manchester City incident je okarakterizirao kao "problem u komunikaciji", a Manchester United pravda se kako u to vrijeme nije dobio niti jednu pritužbu u vezi tog incidenta s Chelseajevom liječnicom.

REUTERS/PIXSELL

- To je grozno i ne smijemo tolerirati takve ispade. Potičemo ljude da prijavljuju takve stvari - rekla je čelnica engleskog saveza Heather Rabbatts.

Carneiro je prije no što je došla u Chelsea 2009. godine (u prvu momčad prebačena je tek 2012. godine), radila u engleskoj ženskoj nogometnoj reprezentaciji te je pomagala u pripremi britanskih atletičara u pripremama za Olimpijske igre u Pekingu.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • gospon fulir 07.03.2015.

    Nema kod Engleza labavo.

  • slavonija 06.03.2015.

    Kriva je uska trenirka...

  • duje912 06.03.2015.

    ccc...kad kažeš ženi da nije sexi onda si rasist a kad dokuješ da JE sexy onda si šovinist...kak smo mi glupa vrsta...

Komentiraj...
Vidi sve komentare