To je to što me zanima!

Navijači su izvan kontrole: Seles, Cantona, pa - Irak

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nesretnog je Haidera Hakema na utakmici iračke nogometne lige pogodio metak ispaljen s tribine. On je samo prošao najgore od sportaša-žrtava
Vidi originalni članak

Dvije su verzije događaja s utakmice Annane i Sinijara u iračkoj nogometnoj ligi. Prema prvoj, Haidera Hakema, igrača Annane, pogodio je zalutali metak koji je jedan od gledatelja ispalio u zrak, a prema drugoj, dotični navijač namjerno ga je pogodio i usmrtio.
Tijekom sportske povijesti bilo je mnogo slučajeva napada navijača na sportaše, niti jedan nije završio s tako tragičnim posljedicama poput ovog nedjeljnog u iračkoj Hilli.
Nekoliko puta na hokejaškim utakmicama navijači su upali u kućicu za igrače i počeli ih tući, bilo je primjera napada na nogometaše nakon utakmica, poput Feyenoordova Jorgea Acune nakon susreta s Ajaxom ili tamnoputog Solomona Opokua u Čačku. Toma Gambou, trenera bejzbolaša Kansas Cityja, otac i sin zajednički su prebili na utakmici, a Brazilca Alexa na utakmici japanske lige navijač je mlatnuo zastavom dok je ovaj pokušavao izvesti korner te onda koju minutu poslije isto ponovio na drugoj strani terena.
Svijet pamti napade navijača šakama, palicama, pa i noževima, ali nikad vatrenim oružjem. U Iraku je, eto, i to dopušteno...

NOŽEM NA MONIKU SELES
Te 1993. godine Seles je sjajno krenula u sezonu i pretekla veliku suparnicu Steffi Graf. A to 38-godišnji Günter Parche, navijač njemačke tenisačice, nije mogao podnijeti. Monika Seles igrala je četvrtfinale turnira u Hamburgu protiv Magdalene Malejeve i bila dva gema daleko od pobjede. Kod predaha između gemova sjela je na klupu i u tom trenutku s tribina je dotrčao Parche. Izvadio je nož i zabio ga Moniki Seles u leđa. Zbog psiholoških trauma dvije godine nije se mogla vratiti tenisu. Navjerojatno je da je napadač prošao s - uvjetnom kaznom?! Sud je procijenio da je psihološki poremećen i osuđen je na dvije godine uvjetno uz tretmane kod psihijatra. Seleš je uzvratila odlukom da više neće igrati u Njemačkoj.
- Čini mi se da svi zaboravljaju da je taj čovjek mene namjerno ubo nožem, a za to nije kažnjen - rekla je Seles.

PUCA SE SVUGDJE, PA TAKO I NA STADIONIMA
Na nogometnim utakmicama u Iraku pucanje u zrak iz pištolja i pušaka dio je slavljeničkog folklora nakon zabijenoga gola. Vatreno oružje u toj je zemlji u mnogo široj uporabi od, primjerice, bengalki.

PALICOM PO NANCY KERRIGAN ZBOG SUPARNICE
Bivši muž tadašnje američke klizačke zvijezde Tonye Harding s prijateljem je 1994. godine napao njenu suparnicu Nancy Kerrigan palicom i razbio joj koljeno, kako ne bi mogla nastupiti na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

CANTONA I BOBAN SU IM UZVRATILI

Navijač Crystal Palacea neprestano ga je vrijeđao i gađao iz prvog reda. Ericu Cantoni je dozlogrdilo te ga je ušutkao spektakularnim kung-fu udarcem u glavu. Zvonimir Boban zapravo je branio navijača skočivši na jugoslavenskog milicajca u nezaboravnoj utakmici Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru 13. svibnja 1990.

GEORGU KOCHU BACALI PETARDU
Bivšem golmanu Dinama Georgu Kochu u Austriji je pokraj uha eksplodirala petarda s tribine. Istoga se trenutka srušio na pod. Posljedice osjeća i danas, još uvijek često ima problema s ravnotežom, a muče ga i glavobolje pri svakom većem naporu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • iceman1987 17.03.2009.

    Navijači su izvan kontrole...recite mi molim Vas,kakve veze imaju takve budale s rječju NAVIJAČ ILI FAN..??!!

  • messisa 17.03.2009.

    On je \"samo prosao najgore\"?!?! Da je rijec o nekom poznatom igracu iz liga petice, onda bi bila tragedija... ovako je \"SAMO prosao najgore\"... Dajte ako Boga znate prepravite taj naslov... Uzas....

Komentiraj...
Vidi sve komentare