To je to što me zanima!

NBA: Play-off LeBron dominira, Miami uredno pomeo Indianu, OKC polako čupa nerve Hardenu

Brooklyn Netsi u sljedeću sezonu kreću sa zastrašujućim duetom na parketu, oporavljenim mega-starom Kevinom Durantom i Kyriejem Irvingom, a na klupi žele: Gregga Popovicha
Vidi originalni članak

Nijedan Kralj ne predaje lako svoj tron, a LeBron James je utoliko motiviraniji jer prošle sezone nije ni vidio play-offa, a sad još ima zvijezdu od suigrača Anthonyja Davisa.

Lakersi su sa tim duetom poveli 3-1 protiv Portlanda, uz super-uvjerljivu izvedbu u četvrtoj utakmici: 135-115. LeBron je zabio 30 uz 10 asistencija (čovjek bira koju će statistiku popraviti ovisno o tome što njegovoj momčadi te večeri treba). Mario Hezonja je za Blazerse igrao 19 minuta: 11 poena, 6 skokova, 2 asistencije, šut 67%.

POGLEDAJTE VIDEO: Kad klape najave NBA utakmicu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Miami Heat igra fantastičnu košarku (čovjek koji zna kako se osvajaju naslovi, trener Erik Spoelstra opet radi vrhunski posao) pa je društvo s Floride 'uručilo metlu' Indiani i uredno otišlo u drugi krug.

Najbolji čovjek četvrte utakmice s Pacersima bio je Slovenac Goran Dragić (Slovenija je malo NBA čudo!) sa 23 poena, a Bam Adebayo je uz 14 poena i 6 asistencija imao - 19 skokova. Miami vs Indiana... 4-0.

Milwaukee dodaje gas i poveo je 3-1 protiv 'domaćina' Orlanda (121-106 u četvrtoj utakmici), a Oklahoma je žilavija nego što su Rocketsi mislili. Predvođeni Schröderom i Chrisom Paulom izjednačili su na 2-2 protiv Houstona; James Harden sve više pokazuje znakove nervoze jer bez ozlijeđenog Westbrooka nema načina lagano pobjeđivati niti u prvom krugu play-offa.

Inače, Brett Brown je radnim mjesto platio 'metlu' od Toronta pa nakon sedam godina više nije trener Sixersa. Philadelphia je prošle sezone igrala triler-finale Istoka, a ove sezone ispala već u prvom kolu play-offa pa je smjena trenera logična posljedica.

SAD mediji najavljuju kako je i Joelu Embiidu dosta procesa koji ne vodi nigdje, a još se niti ne nagađa tko će naslijediti Browna na mjestu glavnog trenera.

Jedan od najboljih trener svih vremena, Gregg Popovich, sa Spursima prvi put nakon 23 godine (!) nije dohvatio play-off pa su sve češće najave da bi pod stare dane mogao promijeniti klupu, a ponuda je već pred njim.

Brooklyn Netsi u sljedeću sezonu kreću sa zastrašujućim duetom na parketu, oporavljenim mega-starom Kevinom Durantom i Kyriejem Irvingom, a Coacha Popa vide kao idealnog vođu momčadi koja nema trofejnu tradiciju, ali ima imena s kojima je legitimni pretendent na titulu.

U drugom krugu Istoka igrat će Boston-Toronto i Miami protiv (99%) Milwaukeeja, a na Zapadu se čeka obračun pobjednika para Dallas-Clippers (2-2) protiv boljeg iz duela Denver-Utah (1-3) tj. sudar pobjednika iz parova Lakers-Portland (3-1) i OKC-Houston (2-2).

Nakon utakmica u medijskim je istupima prevladavao narativ društvene (ne)jednakosti i zgražanje nad novim zločinom izvršenim nad Afroamerikancem - sedam metaka ispaljenih u leđa Jacoba Blakea pred njegovo troje maloljetne djece.

Rezultati

Orlando - Milwaukee 106-121 (1-3)
Oklahoma - Houston 117-114 (2-2)
Miami - Indiana 99-87 (4-0)
Portland - LA Lakers 115-135 (1-3)

Noćas igraju:

00:30 Denver-Utah (1-3)
03:00 LA Clippers-Dallas (2-2)

 
Idi na 24sata

Komentari 9

  • 25.08.2020.

    Kako je Portland zaigrao nakon korone, bio sam uvjeren da mogu izbaciti lakerse, pogotovo nakon prve utakmice play offa

  • DALMATINAC_1 25.08.2020.

    Lakersi osvajaju

  • EchteLiebe 25.08.2020.

    Rocketsi suterski briljantno usli u utakmicu, cak i pocetkom drugog poluvremena kad su ih pogodili 8 zaredom, ali onda su se ugasili i svakako da su od toga igraci okle profitirali. Iako nije pogodio nijednu tricu CP3 jos jednom pokazao da je majstor clutcha, u zadnjih pat minuta pogodio nekoliko uzastopnih poludistanci i rijesio utakmicu. U pocetku je Harden stvarao dosta problema jer su osim dorta (koji je radio dobar posao u obrani) slali jos poneke igrace na njega i stvarao se prostor za ostale šutere. Dosta zanimljiva serija, nadam se da ide do sedme utakmice. Ostalo sve manje vise ocekivano

Komentiraj...
Vidi sve komentare