To je to što me zanima!

'Ne zaslužujemo da nas Uefa izbaci, poslali bi krivu poruku'

Ne želimo niti razmišljati o tome i uvjereni smo da ćemo 8. ožujka istrčati na Maksimir i pred tisućama naših navijača igrati protiv Barcelone, rekao je trener Dinamovih juniora
Vidi originalni članak

Dinamo je golovima Gojaka i Brekala dobio Anderlecht 2-0 i plasirao se u četvrtfinale juniorske Lige prvaka gdje ih, 8. ožujka na Maksimiru čeka utakmica protiv Barcelone! To je jedina varijanta o kojoj trener momčadi Mario Cvitanović i njegovi igrači razmišljaju, a o nikakvoj suspenziji ne žele niti pomišljati.

- Puklo mi je srce - očekivano je bila prva reakcija trenera kada je po dolasku u Zagreb saznao bilo kakvu drugu mogućnost osim plasmana u četvrtfinale Lige prvaka:

- Ova generacija zaslužuje respekt za novi fantastičan rezultat koji su napravili. Ovaj uspjeh je i potvrda dobrog rada Dinamove škole. Utakmica s Barcelonom, za koju vjerujem da ćemo je ipak igrati mi, nije finale Lige prvaka, već samo još jedna stepenica i moramo ostati na zemlji. Dečki su već napravili jako puno i ovo je golemi uspjeh, ali oni znaju i razmišljaju samo o pobjedama tako da vjerujem da uz naše srce i podršku navijača na Maksimiru možemo i protiv Barcelone.

Trener se osvrnuo i na mogućnost da dečki zbog administrativne pogreške ostanu bez prilike koju su izborili: 

- Ne želimo niti razmišljati o tome i uvjereni smo da ćemo 8. ožujka istrčati na Maksimir i pred tisućama naših navijača igrati protiv Barcelone. Došlo je do pogreške, to nitko ne negira i snosit ćemo kaznu, ali kažnjavati ove mlade ljude koji su na terenu pokazali koliko su dobri nema smisla i nikako nije u duhu sporta i drugih vrijednosti koje Uefa promiče. Dinamo zaslužuje svoje mjesto u četvrtfinalu, zaslužujemo igrati protiv Barcelone i svi skupa vjerujemo da će Uefa prepoznati kako nije u duhu sporta izbaciti momčad koja je na terenu prošla dalje - rekao je trener pa zaključio: 

- Izbacivanjem bi poslali apsolutno pogrešnu poruku svim mladim ljudima koji se bave sportom.

Slično razmišlja i Filip Benković koji je s kapetanskom trakom vodio 'modre' do pobjede u Bruxellesu: 

- Na terenu smo pokazali da smo bolji, odigrali smo još jednu kvalitetnu utakmicu i zaslužujemo biti u četvrtfinalu. Ova generacija je osvojila hrpu turnira i trofeja, svi smo i u reprezentaciji gdje smo također ostvarili odlične rezultate i utakmica četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone na Maksimiru bi svakako bila kruna. Ostvarenje sna svima nama i ne želimo niti razmišljati o bilo čemu drugome.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Simon Phoenix 26.02.2016.

    svi znamo kako će završit, nema veze je igrao 10 sekundi ili 90 minuta, on se u zapisniku nije smio niti pojavit za ovu utakmicu, zato postoje pravilnici i sankcije

  • Makaay_Yazhnam 25.02.2016.

    Dinamo prolazi dalje i to je gotova stvar. Najvažnija stavka u ovom postupku je stav ostećene strane, odnosno Anderlechta. Da se kojim slučajem Adnrelcht očitovao drugačije nego što je, Dinamo bi bio izbačen i tu priča staje. No, povijest nogometa je prepuna ovakvih situacija i gotovo je pravilo ako nema prigovora oštećene strane, da se ruzultat uzima kao valjan, jer inače nema smisla. Evo samo nama bliski primjeri... utakmica UEFA kupa Osijek i West Ham... Igor Štimac je nastupio za englesku momčad iako je donio kaznu iz Hajduka i nije imao pravo nastupa, no iako je Osijek imao pravo na žalbu koja bi bila usvojena, nisu inzistirali na tome i rezultat je ostao valjan. Druga nama bliska situacija je utakmica Australije i Hrvatske na SP, gdje je Joe Šimunić sudačkim previdom ostavljen u igri unatoč 2 žuta kartona, što direktno znači da na terenu igra igrač pod suspenzijom koji nema pravo nastupa. Da je kojim slučajem Australija ispala, imali bi se pravo zaliti na tesku povredu pravila igre i dobiti ponovljenu utakmicu ili eventualni nastavak... takodjer, nisu se zalili jer im je reza išla na ruku... Jednostavno, nema oštećene strane koja traži pravdu i tu slučaj staje.

  • pjetro 25.02.2016.

    pravila su za sve ista...sve osim izbacivanje je neposteno

Komentiraj...
Vidi sve komentare