To je to što me zanima!

'Ne želim publicitet, pomagalo se meni, pomoći ću ja drugima'

Nisam želio ovakav publicitet. I prije sam pomogao ljudima. Istina, tada anonimno, jer ne tražim pažnju, već samo želim pomoći koliko mogu, rekao je Matej Delač
Vidi originalni članak

Matej Delač pokazao je veliko srce kada je uplatio 6000 eura kako bi teško oboljeli navijač Vojvodine Stojan Kolarov mogao na operaciju u Francusku. Tim je potezom osvojio ljude u Vojvodini, a mediji u Srbiji su ga proglasili herojem.

- Ne znam kako će se protumačiti ova gesta, ali ja sam jednostavno osjetio kako trebam pomoći. Momka sam viđao na utakmicama i kada sam saznao za prikupljanje novca za njegovu operaciju htio sam dati i prije utakmice. Međutim, htio sam se koncentrirati na utakmicu sa Sheriffom, pa sam tek dan poslije otišao u klub, raspitao se i eto, osjetio da moram pomoći - rekao je Delač za Telegraf.rs.

Hrvatski golman nije pretpostavljao da će njegova gesta izazvati ovoliku pažnju.

- I kada sam dolazio u Novi Sad medijima u Hrvatskoj i Srbiji sam rekao da mi je žao svih žrtava koje su se dogodile i kako ja na sve ljude, bez obzira koje su vjere i nacionalnosti, gledam isto.

Delač je već i prije znao pomoći.

- Nisam želio ovakav publicitet. I prije sam pomogao ljudima. Istina, tada anonimno, jer ne tražim pažnju, već samo želim pomoći koliko mogu. I ja sam bio u sličnoj situaciji, u ratnom periodu i znam kako je kada netko treba pomoć. Znam kako je to i zato ću nastaviti pomagati. Ovo je ljudska strana koju bi mnogo više svi morali pokazivati - zaključio je Delač.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • bbbdado 24.08.2013.

    Delač ima srce kao kuća

  • AnteG 24.08.2013.

    ok, sve 5! Ali zašto si otišao u tu vuko!ebinu igrat?!?!?

  • McM 24.08.2013.

    Osobno sam bio upoznat sa dobrotom ovoga mladog čovjeka! Prije 2-3 godine smo si bili ajmo reć dobri, ponekad smo se znali sresti kad izađemo sa društvom van pa usput malo popričamo i tako... Mojoj sestričini koja je nažalost preminula prije mjesec dana u 26.godini života također je pomogao financijski. Nikada neću zaboraviti taj dan kad me Matej nazvao iz Nizozemske kad je igrao gore, upitao me je koliko novaca da uplati, ja sam mu odgovorio gle Matej, ja ti to ne mogu i neću reći, da uplatis 20 kn nije bitno, bitno je da si bio spreman pomoći i pokazati da si čovjek! Koliko kod nas u HR ima samoprozvanih zvijezda koje nisu spremne pomoći ni svojim roditeljima! Matej svaka ti čast, iako smo izgubili kontakt želim ti da sve najbolje i tebi i tvojoj obitelji i poručujem ti da je i moja sestričina gore na nebu ponosna na tebe! :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare