To je to što me zanima!

Nebeski let čudesne Slovenke: Postavila je svjetski rekord

Sjajna Slovenka ući će u povijest kao prva pobjednica natjecanja u ženskim skijaškim letovima, a do pobjede je došla 'poletjevši' 226 metara
Vidi originalni članak

Ovog vikenda u norveškom Vikersundu svjedočili smo povijesti. Ženske skijašice-skakačice prvi put su se natjecale u skijaškim letovima. U subotu na treningu Alexandria Loutitt skočila je 222 metra i postavila prvi svjetski rekord u ovoj disciplini, a dan kasnije tu rukavicu izazovu prihvatila je i uspješno nadmašila sjajna Ema Klimec (23).

Sjajna Slovenka ući će u povijest kao prva pobjednica natjecanja u ženskim skijaškim letovima, a do pobjede je došla 'poletjevši' 226 metara! Kada se vinula u visine, izgledalo je kao da će poletjeti prema tribinama. Drugoplasirana je bila Norvežanka Silje Opseth, a treća Japanka Yuki Ito.

Skijaški skokovi izvode se na tri skakaonice, 90-metarskoj, 120-metarskoj te onoj najdužoj, skijaškoj letaonici koja počinje na 180 metara. Takvih skakaonica tek je nekoliko u svijetu, Oberstdorfu, Harahovu, Planici te Vikersundu, na kojoj su skakačice i debitirale

U muškoj kategoriji u subotu najbolji je bio Norvežanin Halvog Egner Granerud. Na tri natjecanja u skijaškim letovima ove sezone slavio je svaki put. Dominacija osvajača Svjetskog kupa za ovu sezonu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • TORCIDA DUBRAVA 19.03.2023.

    e jos da je na planici postavila rekord!

  • bečar-bečar 19.03.2023.

    skoro je preletjela cijelu sloveniju...👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare