To je to što me zanima!

Neispavani Hrvati osigurali SP pobjedom nad Rusijom

Pobjedom nad Rusima 76-69 plasirali smo se među šest u Poljskoj, a samim time plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. i Euro 2011. godine
Vidi originalni članak

Nitko ovo ne može proglasiti uspjehom, ali barem smo učinili nešto. Nismo htjeli ispasti pi..e, neki jadnici koji će dobiti po glavi od svakoga. Nitko od nas nije spavao noćas, imali smo 10 sati odmora, ali na kraju smo se uspjeli skupiti, ispričao je Roko Ukić.
S 18 koševa i čak osam asistencija bio je pokretač  povratka u drugom poluvremenu protiv Rusije. U prvom je izgledalo da su se predali, emotivno prazni nakon srceparajućeg poraza od Slovenije, no smogli su snage barem donekle isprati gorak okus koji su ostavili tijekom ova dva tjedna u Poljskoj.
Nesportska osobna Zuzulinu pokrenula je seriju 18-2 hrvatske reprezentacije, koju su uz Ukića predvodili Rozić i Lončar. Roza je igrao cijelo drugo poluvrijeme, napunio se samopouzdanjem nakon nekoliko dobrih defanzivnih akcija i na kraju završio na 14 poena. Da je Repeša tako na cijelom prvenstvu puštao raspoložene igrače da igraju, tko zna gdje bi nam bio kraj...
Ukić je minutu prije kraja zabio ključnu tricu i odveo Hrvatsku na Svjetsko prvenstvo, na kojem nije bila od 1994., kad je osvojila broncu, a također smo izbjegli i igranje kvalifikacija za idući Eurobasket u Litvi. Medalju dečki nisu uzeli, osim u par navrata nisu igrali dobro, ali su barem ispunili onaj minimalni cilj po koji su došli.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Srbija 20.09.2009.

    Zasto ne objavite da smo pobedili Slovence,osvetili smo vas.Bilo je gusto ali su momci zasluzili.Milos Teodosic junak!I vi treba da podmladite ekipu da se resite ovih \"zvezda\" i igrat ce te bolje.

  • deckosamora 19.09.2009.

    koji ste vi bolesnici na HRT ne pprenosite slovenija srbija..fujjj

  • Horned Reaper 19.09.2009.

    heh smješno mi vidjeti da crnac igra za rusiju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare