To je to što me zanima!

'Neka Liverpool zna da dolazi u Zagreb, na noge Dinamu!'

'Nedavno smo igrali s Tottenhamom, a oni igraju slično kao Liverpool, koji pak igra sličnim stilom kao prva momčad, kaže trener Jovićević, dok golman Horkaš vježba jedanaesterce, za što je specijalist
Vidi originalni članak

Liverpool i na juniorskoj razini igra sličan nogomet kao u seniorima. Naravno, velika je tu razlika u kvaliteti, no kod njih se ništa ne mijenja u filozofiji i načinu igre, kaže trener juniorske momčadi Dinama Igor Jovićević.

TRENER DINAMOVIH JUNIORA 'Igrao sam u Realu, a trenerski ispit polagao sa Ševčenkom...'

Dinamo je i s juniorskom momčadi stigao prilično daleko na europskoj sceni, mlade nade Igora Jovićevića u utorak (15 sati, ArenaSport1) očekuje osmina finala juniorske Lige prvaka protiv Liverpoola.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Utakmica je na Hitrec-Kacijanu, pomoćnom terenu maksimirskog stadiona.

- Čeka nas još jedno lijepo iskustvo, sigurno je i nama veliki izazov igrati protiv ovakvog velikana. Spremni smo i motivirani, imamo puno vjere u svoje mogućnosti, vjerujemo da ćemo otići korak dalje. Atmosfera u svlačionici je odlična, znamo da će biti jako teško, Liverpool je organizirana, kompaktna i okomita momčad - kaže Igor Jovićević, pa nastavlja:

- Imaju prilično opasna krila koji vole igrati i 'jedan na dva', no oni će igrati koliko im mi to dopustimo. Kažem, vjerujemo u sebe, uz velik impuls navijača tražit ćemo prolaz i ove prepreke. Nemamo problema s ozljedama ni kartonima, svi su u konkurenciji, a iza nas je fantastičan tjedan u kojem smo odradili kvalitetne pripreme. Respektiramo Liverpool, ali svjesni smo svoje snage. Oni dolaze u Zagreb, oni dolaze na noge Dinamu, njima neće biti lako.

Tko je favorit?

- Neka oni budu favoriti, nemam ništa protiv toga. Liverpool je kandidat za osvajanje juniorske Lige prvaka, znamo s kime igramo, s kime imamo posla. Ali, imamo talent i srce, znam da im možemo konkurirati. Malo ćemo danas vježbati penale, opet malo opteretiti Horkaša - završio je Jovićević.

Medijima se predstavio i kapetan modrih Dinko Horkaš.

- Ne, nisam još vježbao penale, ali danas ću imati priliku. Svjesno smo svoje kvalitete, ne bojimo se Liverpoola, idemo u 'fajt', idemo po prolaz u četvrtfinale. Spreman sam za njihove napadače, što se mene tiče mogu me napasti i svi odjednom, ja i moji braniči smo spremni. Ne vidim čime nas mogu iznenaditi.

Dinamo je ove sezone već osjetio Engleze, nedavno ste slavili protiv Tottenhama u Premier League International Cupu. Možete li usporediti taj Tottenham i ovaj Liverpool?

- Mislim da igraju sličan stil igre, samo što za ovaj Liverpool ipak igraju mlađi, fizički slabiji igrači. Mi smo već pokazali da se možemo nositi i sa starijima od sebe, pobijedili smo taj Tottenham, pa ne vidim razloga da ne bi mogli igrati s Liverpoolom - završio je Horkaš.

Zagrepčani bi u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka išli na pobjednika dvoboja Chelsea - Montpellier. Ako prođu Englezi, utakmica će se igrati u Londonu, ako pak iznenade Francuzi četvrtfinale bi se igralo u Zagrebu.

Na Liverpool se u utorak može za 40 kuna, vrijede i godišnje ulaznice, samo njihovi vlasnici na ticket-pointu moraju pokupiti jednokratne karte.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • krupa 11.03.2019.

    Pozovite Bišćana da pogleda Dinamo, nije sramota doći, on i njegova folklorna skupina je željela voditi klub, a sad ih je sramota pogledati Dinamo i na tv, i neka povede Murića, neka vide europski klub na sceni!

  • ninorasic 11.03.2019.

    Gdje se igra mogli ste napisati

  • cinquina 11.03.2019.

    1-0

Komentiraj...
Vidi sve komentare