To je to što me zanima!

Nema odgode: VN Vijetnama vozi se bez obzira na epidemiju

Nakon što je krovna automobilistička organizacija odgodila VN Kine zbog epidemije korona virusa, pod upitnikom je bila i utrka u Vijetnamu. Ipak, utrka će se održati prema rasporedu 5. travnja
Vidi originalni članak

Sto kilometara od kineske granice bit će dovoljna udaljenost kako bi se 5. travnja na Hanoiju nesmetano održala utrka za Veliku Nagradu Vijetnama. Bit će to premijera Formule 1 u Vijetnamu te su organizatori inzistirali na tome da se utrka ne odgodi bez obzira na rastuću epidemiju korona virusa u nedalekoj Kini.

- Utrka u Hanoiju enće biti odgođena. Iako je ovo sportski događaj, ima veliki utjecaj na turizam Vijetnama i Hanoija - rekao je Tran Trung Hieu, glasnogovornik tamošnje turističke organizacije. 

Iako se staza jođ gradi, bez problema bi trebala biti spremna ugostiti bolide za utrku koja bi se trebala održati 5. travnja. Pokušaj je to Svjetske automobilističke federacije ulaska na južnoazijsko tržište. Sve će ovo lakše prihvatiti i glavni i odgovorni u Formuli 1 nakon što su već morali odgoditi VN Kine, a kako su istaknuli na mrežnim stranicama, kroz koji dan bi se trebalo biti znati što će se točno dogoditi s tom utrkom i kad će se, ako će se, održati. 

Podsjetimo, trka za Veliku nagradu Kine koja se trebala održati 15. travnja odgođena je zbog korona virusa. Organizator utrke zatražio je odgađanje zbog zabrinutosti za zdravlje navijača i članova ekipa. FIA i Formula 1 nastavit će pratiti razvoj situacije i pokušat ćemo pronaći datum na kraju godine. Kina je za nas veoma bitna i nadamo se da ćemo se tamo vratiti što prije, objavili su na službenim stranicama FIA-e.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare