To je to što me zanima!

Nemilosrdni biznis: Sala nije pronađen, a Nantes traži novac

Francuski Nantes prodao je Emiliana Salu velškom Cardiffu za svotu od 17 milijuna eura. Argentinčev let završio je u oceanu, njegovo tijelo još nisu pronašli, ali Francuzi žele da im se odmah isplati prva rata
Vidi originalni članak

Nantes je jasan u svojim namjerama. Od Cardiffa su zatražili da im isplate prvu ratu od transfera nestalog Emiliana Sale koji je u velški Cardiff prešao za 17 milijuna eura. Postoji mogućnost traženja svog dijela i sudskim putem jer je prošlo deset dana od realizacije transfera. 

U olupinama zrakoplova koji je pronađen na dnu Engleskog kanala istražitelji su uz pomoć malene podmornice s HD kamerom (ROV) uspjeli uočiti jedno tijelo, a obitelji su svjesne da su obojica mrtvi i jedino što žele je izvući njihova tijela, rekao je oceanograf i glavni istražitelj nesreće, David Louis Mearns.

Svjesni su toga i čelnici oba kluba. U Cardiffu je jasno kako nemaju novaca ni igrača, a isto je i Nantesu. No, u Francuskoj su odlučili isključiti ljudsku stranu priče i zatražiti prvi dio koji im je kroz tri godine trebao biti plaćen za nestalog Argentinca. Surov je to biznis, iako Sala nikad neće zaigrati u plavom dresu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pravo na traženje svog dijela imaju jer je transfer bio realiziran i potpisan prije kobnog leta. S druge strane, jesu li to trebali učiniti čelnici francuskog kluba dok je u tijeku potraga za tijelom nogometaša? Obitelj i prijatelji nogometaša još se nisu oprostili od njega jer njegovo tijelo nije pronađeno, ali što je, tu je - novac ne smije kasniti.

ČOVJEK KOJI IH JE PRONAŠAO Žele izvući tijela Sale i pilota: Obitelji su svjesne da su mrtvi

U priču se uključio i francuski Bordeaux koji bi trebao dobiti 50 posto iznosa transfera jer je Sala igrao za njih od 2012. do 2015. te su ga s tom klauzulom u ugovoru prodali Nantesu. Jasno je kako se nogomet igra zbog navijača, ali još je jasnije i realnije da se igra upravo, zbog novca.

Jedno tijelo je zaglavljeno u Piperu na dnu mora, ali nije poznato je li to Emiliano Sala ili pilot David Ibbotson. Bilo kako bilo, koji god od njih će biti identificiran, kao i u mnogim drugim slučajevima novac je na prvom mjestu.

Postupkom Nantesa iznenađeni su u Cardiffu, ali rekli su za BBC kako će prva od tri rate biti uplaćena na račun francuskog kluba. Engleski mediji su proturječni jer SkySports iznosi kako su u Cardiffu šokirani odlukom, ali i da nemaju namjeru platiti prvu ratu sve dok se potraga ne završi. Pokušali su kontaktirati klub za više informacija, no nitko im se nije javio.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Karabat44 07.02.2019.

    Citiram kako je netko u textu rekao, bilo kako bilo ,novac je na prvom mjestu,ovo tko je u textu napisao ,nek se pogleda u ogledalo i zapita sta je napravio ?

  • trpaj_sirotinju 06.02.2019.

    u ovakvim slučajevima bi uefa ili fifa trebale biti od pomoći ali znamo da je to znanstvena fantastika

  • Demetra 06.02.2019.

    Bitno da su ga Francuzići tražili ravno dva i pol dana....

Komentiraj...
Vidi sve komentare