To je to što me zanima!

Nepokolebljivi Ivan Klasnić još igra i trpa, zabio sedam golova!

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić još je jednom pokazao kakav je borac. Iako čeka na treću transplantaciju bubrega, nastupio je na malonogometnom turniru legendi i zabijao kao nekad
Vidi originalni članak

Iako je prije nešto više od mjesec dana javnost potresla vijest o teškoj zdravstvenoj situaciji Ivana Klasnića (36) koji će morati ići i na treću transplantaciju bubrega, bivši hrvatski nogometni reprezentativac još uvijek nije odustao od bavljenja sportom.

I ne samo to - popularni Killer u subotu je zaigrao na malonogometnom turniru legendi nastupavši za Werder Bremen i u jednoj utakmici zabio sedam golova! Dogodilo se to u polufinalnoj utakmici protiv Bochuma u kojoj je njegova momčad nakon 9-9 boljim izvođenjem penala (3-2) prošla u finale.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Šest sam golova na jednoj utakmici zabio kao klinac, ali sedam golova još ne - kazao je Klasnić koji je apsolutno oduševio sve prisutne na turniru veterana "Budenzauber Emsland" u Emsland Areni u njemačkom gradu Lingenu.

Kad se u obzir uzme da Ivan triput tjedno ide na dijalizu, čiji postupak traje pet sati, i da mu o uspješnoj transplantaciji zapravo ovisi život, ovakav sportski pothvat apsolutno je vrijedan divljenja.

- Kad ti život ovisi o koncu, naučiš prihvatiti stvari kao sudbinu - kazao je Klasnić kojemu je bubreg ponudio brat Josip, ali liječnici su odbili tu opciju jer su se, nakon neuspjele transplantacije bubrega majke Šime, potom i one uspješne oca Ivana prije devet godina, u njegovu tijelu stvorila antitijela.

- Josipu je puno gore nego meni jer ne može pomoći. Idem sad opet korak po korak. Ako sve prođe dobro, onda je to poklon - kazao je nepokolebljivi Ivan koji bi na novi bubreg u Njemačkoj zbog duge liste čekanja mogao čekati i do sedam godina.

Jednom glavom, dvaput ljevicom i četiri puta desnicom. Ivan je zabijao kao od šale protiv Bochuma, a ukupno je na turniru postigao deset golova, čime je zaslužio titule najboljeg igrača i najboljeg strijelca. Naslov je Werderu na turniru šest veteranskih momčadi izmaknuo u finalu protiv Osnabrücka (3-2), ali u cijeloj ovoj priči to je apsolutno najmanje važno.

Priča borbenog Hamburžanina, koji je od 2004. do 2011. za "vatrene" nastupio 41 put i zabio 12 golova, primjer je kako se i u teškoj životnoj situaciji ne smije prestati boriti. Kapa dolje, legendo!

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ma_da_25 14.11.2016.

    Kakav kralj, pratio sam na DSF-u redovno bundesligu dok sam bio mladji, Klasnic i debeljuco Ailton :D drzi se Killeru

  • DraženMuhvić 14.11.2016.

    Svaka čast svim našim sportašima koji su ove godine osvajali medalje i postizali rekorde, ali Ivan Klasnić bi trebao dobiti nagradu u izboru za hrvatskog sportaša godine, pa makar i nekakvu prigodnu.

  • zlatko18 14.11.2016.

    Kako doci do Ivana?

Komentiraj...
Vidi sve komentare