To je to što me zanima!

Nesavladivi Ivan Kelava: Znam da me tata Mijo gleda s neba

Kelavin otac preminuo je prije par godina od srčanog udara. Rekord po broju minuta bez gola u mreži Ivan je posvetio njemu. Zadnji gol primio je prije 984 minute
Vidi originalni članak

Dok većina mladih golmana idole traži po Ligama petice, Ivan Kelava (22) našao ga je “preko bare”, i to u hokeju.

- Henrik Lundqvist, golman hokejaša Rangersa. Išao sam u New York gledati ga uživo, upoznao se, zbog njega sam i uzeo broj 30. Ove godine, za božićne praznike, idem opet. Već sam kupio ulaznice za četiri utakmice Rangersa - otkriva Kelava. Na američkoj turneji gledao je i NFL momčad NY Giantsa.

- Dobio sam mjesta u ravnini 20 yardi. Ženini rođaci, vidjevši gdje sjedim, primili su se za glavu. Bila je to zadnja utakmica Giantsa na starom stadionu.

Posljednji gol primio je 16. listopada u Osijeku. Bilo je to prije 984 minute. Iako je na početku bio osporavan, Kelava je stasao u vrhunsku klasu, Dinamovu jedinicu na koju se Vaha uvijek može osloniti. Ivan nema oca. Mijo Kelava umro je od srčanog udara u 49. godini. 

- Saznao sam na juniorskom turniru u Adelaidu u Australiji. Odmah sam se vratio kući - kaže Dinamov “broj jedan”.

Ocu u spomen na srce je tetovirao njegovu sliku uz latinski natpis “semper in corde meo” (uvijek u mom srcu). 

- Znam da me tata gleda s neba - rekao je Kelava.

Za A repku nije nastupio.

- Ne želim se nametati preko medija. Neka Bilić sam odluči jesam li za repku ili nisam.

Kelavi je na srcu najdraža tetovaža...

Sve svoje uspjehe posvećujem njemu. On mi je najveći uzor i najzaslužniji je za moju karijeru. To je čovjek koji me zadužio. Sve što sam postigao zahvaljujem njemu i znam da me čuva gore s neba, kaže Ivan Kelava.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 20bucks 30.11.2010.

    Nisi ispao grozan, u pravu si! No još je gore kada imaš brata istetoviranog na prsima kao onaj "šarbini" čini mi se, pa ti žena ližući prsa liže brata...ma strašno! Osim svega ovoga glupo je davati izjave tipa "tata me gleda s neba" i sl. jer su to takve gluposti da je to strava! Umrla osoba je obično pod zemljom 2m i to je to. Naravno da postoje i trebaju postojati uspomene i sječanja na preminulu osobu, no idiotizam je biti uvjeren kako umrla osoba lebdi na nebu i baš tebe gleda. Ne pitaš li se onda dali te ta osoba gleda stalno s neba pa i onda kada yebeš, kada ideš srat, kada bacaš drkicu? ...ma idiotizam i kretenizam i to sve proizlazi iz religija, vjere i općenito kompanije zvane Crkva!

  • marlboro 69 30.11.2010.

    ivan se jako doro razvija u kvalitetnog golmana, velike zasluge za to ima ladic a pogotovo sada halilhodzic. nije isvaren i to mu je najveca vrlina u danasnje vrijeme. bravo ivane

  • kozaribok 30.11.2010.

    Navijam za Hajduk i strašno bi volio da i mi imamo takvog golmana,trenera,igrače kao što ih ima Dinamo.Mislim da je trenutno Kelava puno bolji od Subašića,a iskreno mi je žao njegove tragedije tj.preranog gubitka tate,a samim time je njegov uspjeh još i veći.Maknite iz Hajduka primitivce koji gledaju samo svoj interes,a o nogometu nemaju tri čiste.

Komentiraj...
Vidi sve komentare