To je to što me zanima!

Nestali u 78 sekundi: United je natrpao Swansea u nastavku...

ZA POVIJEST Manchester United slavio je kod Swansea Cityja 4-0. To je prvi put u 110 godina da je United u prve dvije utakmice sezone zabio četiri ili više golova u svakoj. I West Ham su dobili 4-0
Vidi originalni članak

Rezultatski to izgleda jako visoko, ali Swansea je u trećoj minuti pogodio prečku (Ayew), imao je dobru šansu i kod 0-0 i kod 0-1, a 'crveni vragovi' zapravo su natrpali domaćina u samoj završnici, ubojitim kontrama!

Manchester United je, dakle, nakon poraza od Reala u Uefinu superkupu, Premierligu otvorio dvjema pobjedama od 4-0. I što je posebno zanimljivo, svi igrači koji su zabili West Hamu u 1. kolu, zabili su i danas! Ono što će razveseliti navijače Uniteda je i podatak da im klub nikad efikasnije nije ušao u sezonu u posljednjih 110 godina.

Zadnja sezona u kojoj su u prve dvije utakmice zabili četiri ili više golova u svakoj bila je 1907./1908.

Nakon Ayewa, u desetoj je minuti prečku na drugoj strani uzdrmao Phil Jones, iako se čini da je bio u zaleđu, što suci nisu dosudili. Domaćina je probio u 44. minuti Eric Bailly, nakon što je Pogba poslije ubačaja iz kuta glavom pogodio prečku, lopta se odbila na crtu, a bjelokošćanski branič ugurao ju je u mrežu. To mu je bio prvi gol u prvoligaškom nogometu u 67 utakmica, u La Ligi i Premierligi.

U 71. minuti veliku gužvu u kaznenom prostoru Uniteda Swansea nije iskoristio, a Chelseajevi su se navijači jako naljutiti na društvenim mrežama nakon jednog starta Paula Pogbe, za koji je, smatraju, trebao dobiti crveni.

"Pogba nije isključen samo zato što je igrač Manchester Uniteda", raspisali su se.

A onda u zadnjih deset minuta potop domaćina. 

Najprije je Romelu Lukaku na Mhitarjanovu asistenciju zabio svoj treći gol sezone i postao peti igrač u povijesti Manchester Uniteda koji je bio strijelac u prva dva nastupa u Premierligi otkako je odjenuo crveni dres.

To su ostvarili još samo Saha, Macheda, Martial i Ibrahimovic.

Za 3-0 zabio je Pogba u 82., također na sjajnu asistenciju Mhitarjana. Od Lukauovog do Pogbinog gola prošlo je samo 78 sekundi, a priču je završio Martial golom iz kontre šest minuta prije kraja utakmice.

 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • It's kišing 20.08.2017.

    Lukaku veca zvijer od Ibre

  • Anonimus2017 19.08.2017.

    Mogao bi ove godine MUFC biti u borbi za prvo mjesto do samog kraja sezone uz Chelseu, Tottenham, City, Arsenal i Liverpool

  • 19.08.2017.

    Ako se ne varam i prosle sezone su ovako krenuli negdje do sredine 9mj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare