To je to što me zanima!

Nesvakidašnje scene iz Kölna: Sudac šepajući napustio teren

Sören Storks neočekivano je dobio priliku debitirati u Bundesligi sa samo 28 godina nakon što se u utakmici Kölna i HSV-a ozlijedio Felix Brych. I odmah je pokazao crveni karton
Vidi originalni članak

Rijetko se događa da se glavni sudac ozlijedi na nogometnoj utakmici. Takav slučaj vidjeli su gledatelji u Kölnu, gdje je istoimeni domaćin dočekao HSV u drugom kolu Bundeslige.

Jedan od najpoznatijih svjetskih sudaca, Felix Brych (42), odvjetnik iz Münchena, dijelio je pravdu na toj utakmici - do 49. minute. Osjetio je tada kako više ne može zbog bolova u nozi. U pitanju je bila zadnja loža, šepajući je otišao u svlačionicu.

Pravila nalažu kako ulogu glavnog suca u takvim situacijama preuzima četvrti sudac. Pauza je potrajala desetak, igrači su se polagano zagrijavali, a onda je utakmica nastavljena pod vodstvom mladog Sörena Storksa.

Nije 28-godišnjaku dugo trebalo da se pokaže na velikoj sceni. Nakon manje od minutu dodijelio je drugi žuti karton igraču HSV-a Mërgimu Mavraju, svom vršnjaku.

Hamburžani su, unatoč čovjeku manje posljednjih pola sata, zadržali prednost do koje su došli golovima Andréa Hahna iz 28. te Bobbyja Wooda iz 34. minute. Frederik Sørensen kratko je vratio nadu domaćinima u sedmoj od 13 minuta nadoknade, a Lewis Holtby je u 100. minuti postavio konačnih 3-1. Bio je to najkasniji gol u povijesti Bundeslige.

Nakon dva kola HSV tako ima maksimalnih šest bodova, a Köln je upisao drugi poraz.

Idi na 24sata

Komentari 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare