To je to što me zanima!

Neuer na Allianz Areni: Zbog Bayerna odbio i Man. United

Bavarci su Schalkeu za Neura platili 18 milijuna € odštete. Potpisao je petogodišnji ugovor. Bayern je doveo i Rafinhu, ali još žele i sjajnog Pastorea te Götzea
Vidi originalni članak

Ferguson ga je zvao na Old Trafford, smatrao ga je idealnom zamjenom za Van der Sara. Ipak, Manuel Neuer nije zadrhtao zbog njegova poziva. Hladnokrvno ga je odbio i otišao u München. Potpisao je petogodišnji ugovor s Bavarcima. Bayern je za golmana “elfa” Schalkeu platio 18 milijuna eura.

- Došao sam u najveći klub, ovdje igra dosta mojih kolega iz reprezentacije i lako ću se uklopiti - rekao je Neuer, koji je odlaskom razljutio navijače Schalkea, u kojem je bio od pete godine. 

Posljednjih šest sezona bio je prvi golman.

- U Gelsenkirchenu mi je bilo lijepo, ali trebam novi izazov. Želim svake godine igrati u Ligi prvaka i osvojiti taj naslov - kaže sjajni golman.

Bayern je završio tek treći u Bundesligi ove sezone i zbog toga su odmah krenuli u veliku kupnju za iduću. Uz Neuera, iz Genoe su doveli još jednog bivšeg igrača Shalkea, Rafinhu. Njega su platili 5,5 milijuna eura, a to je tek početak. Finale Lige prvaka 2012. igra se na Allianz Areni i Bayern će učiniti sve da zaigra u toj utakmici. Žele i Pastorea, Boatenga iz Cityja te Götzea iz Borussije Dortmund.

Neuer traži sastanak s Bayernovim navijačima

Neuer je izrazio želju za sastankom s navijačima koji nisu blagonaklono dočekali dolazak nogometaša koji je od pete godine života bio član suparničkog Schalkea...

U posljednjim kolima Bundeslige, kad je dolazak prvog vratara njemačke reprezentacije već bio prilično izvjestan, na Allianz Areni su se pojavljivali transparenti s jasnom porukom “Nećemo Neuera”. Njemački su novinari u petak zaskočili 25-godišnjeg čuvara mreže pitanjem kako misli riješiti problem s navijačima.

- Dosad nisam imao konkretnu strategiju. Ali, razgovarao sam o tome s Bayernovim čelnicima i mislim da bismo trebali posjetiti navijače i otvoreno raspraviti o problemu - odgovorio je Neuer i dodao:

- Dugo se povlačila ova priča, sretan sam što je napokon gotova i što mogu reći da ću od ovog ljeta igrati za Bayern. Nisam želio ići u inozemstvo. Bundesliga je sjajna, a najbolji klub u njoj je Bayern. A ja sam želio igrati za najbolji klub - dodao je Neuer.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Ivan BavaracVukmirovic 03.06.2011.

    bayern je ipak bayern...ko ga ne voli nece se slozit, ali to je ekipa medju 5 giganata evropskog fudbala.poz svim navijacima minhenskog kluba.ako neko zeli moze me nac na f.b,bice mi drago.bayern u srcu!!

  • RadekBejble 02.06.2011.

    sta ce im Pastore i Gotze?pa imaju Kroosa i Mullera na tim pozicijama,nek se vataju kvalitetnih stopera inace ce slicno zavrsiti kao i ove sezone...hm malo pocinju podsjecat na City i Real,hoce sto vise kupiti da nemogu nigdje drugdje igrat...

  • hondateam 02.06.2011.

    BAYERN 4ever konacno pametan trasfer......sretno neuru i ekipi u sljedecoj sezoni

Komentiraj...
Vidi sve komentare