To je to što me zanima!

Neven Subotić: Luksuz, kuća i auti mi nisu bitni, nogomet je

Imao sam nekoliko automobila i kuću s ogromnim vrtom, ali sam shvatio da mi je sve to teret, zabluda. Novac mi je na dnu ljestvice, a želja za igrom na prvom, priča proslavljeni stoper Neven Subotić
Vidi originalni članak

Banjalučanin Neven Subotić nekadašnji je reprezentativac Srbije, bivši igrač Mainza, Borussije iz Dortmunda te Kölna i St. Etiennea, a danas nosi dres Union Berlina.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Moja snaga je u svijesti da nisam najveći talent i da nisam tehnički najbolji igrač. Ali naučio sam da se radom i zalaganjem mogu ostvariti snovi. A izazovi, kao sada Union Berlin, su mi uvijek bili zabavni - prokomentirao je.  

Bio je poznat kao jedan od najboljih bundesligaških stopera, no nikada se nije ponašao kao većina vrhunskih nogometaša. Slava i luksuz nisu ga ispunjavali. Želio je samo jedno, želio je igrati.

- Imao sam nekoliko automobila i kuću s ogromnim vrtom, ali sam shvatio da mi je sve to teret, zabluda - priča za njemački Kliker.de Subotić.

- Sve sam to prodao i oslobodio se. Vozim se metroom svakoga dana kao i velik broj ljudi u Berlinu. Tako se mogu fokusirati na bitnije stvari - govori rođeni Banjalučanin koji je svoj život osim nogometu, posvetio i humanitarnom radu pa je tako osnovao i svoju fondaciju za pomoć siromašnoj djeci u Africi. 

Kako kaže, o novcu nije razmišljao niti kad je birao klub. 

- Popričam s ljudima u klubu pa procijenim je li ta sredina za mene. Novac mi je na dnu ljestvice, a želja za igrom na prvom - pojašnjava.

Jedno ga je vrijeme učio jedan od najboljih nogometnih trenera, Jurgen Klopp. Današnji trener aktualnog prvaka Europe vodio ga je u Mainzu, a zatim ga sa sobom poveo i u Dortmund.

- Otvorio mi je oči, pokazao što je neophodno za uspjeh. Prije svega je to bilo vrijeme za učenje. U Dortmundu smo već u tunelu vodili 2-0 protiv svakog, jer smo se oslanjali jedan na drugog, imali smo motiv i kvalitetu. Vjerovali smo u Kloppa - zaključio je Subotić.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • mini mrcina 28.09.2019.

    Da trazi stan u Zagrebu vidio bi kako novac nije vazan

  • 28.09.2019.

    Ma bravo ,što drugo reć

  • sestra dragoslava , postala drazenka 28.09.2019.

    nije poenta ,kome i koliko daje , vec u tome da DAJE .to cini u skladu sa svojim mogucnostima , a pitam se da li i mi dajemo i poklanjamo bilo sta i koliko.zar takvi gestovi covecnosti mogu biti bilo kako osudjeni!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare