To je to što me zanima!

Neviđena ludnica na ženskom SP-u: Presudili VAR, milimetri i golmanica porijeklom iz BiH

Dobro se sjećam djetinjstva i uživanja u hrani na Balkanu jer sam kao dijete često odlazila tamo. Obožavam balkansku glazbu i njezine ritmove. Zaista obožavam Dinu Merlina, rekla je junakinja Šveđanki
Vidi originalni članak

Nogometašice Švedske su u dramatičnoj završnici pobijedile suparnice iz SAD-a te se nakon boljeg izvođenja penala plasirale u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Amerikanke tako neće braniti naslov, a zaista lude scene odvile su se na susretu osmine finala.

Ujedno, Amerikanke su prvi put u povijesti Svjetskog prvenstva ostale bez medalje, a za sve je zaslužna Zećira Mušović, švedska golmanica porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

SVJETSKO PRVENSTVO ZA ŽENE Debakl aktualnih prvakinja: Šveđanke izbacile Amerikanke

Mušović je briljirala u 120 minuta susreta na SP-u u Australiji i Novom Zelandu nakon kojih nije bilo golova (0-0). Tijekom cijelog susreta branila je na zavidnoj razini, a susret završila s 11 obrana od čega devet unutar kaznenog prostora. Iako nije skinula niti jedan penal u raspucavanju već su Rapinoe, Smith i O'Hara pucale pored gola, za predstavu je dobila čistu desetku po Sofascoreu.

Statistika Zećire Mušović protiv SAD-a

Golmanica Chelseaja obranila je nekoliko čistih zicera pa su Šveđanke na koncu slavile, a Amerikanke poslale kući. Nevjerojatno, SAD je na osam dosadašnjih svjetskih prvenstava osvajao čak četiri zlata, jedno srebro i tri bronce, no ovoga puta ostao je kratkih rukava.

Presudio je nevjerojatan pogodak Line Hurtig, koji je Šveđanke lansirao u četvrtfinale. Američka golmanica Alyssa Naeher prvo joj je obranila udarac, zatim još jednom nakon što se lopta odbila prema golu i uslijedila je provjera VAR-a. Na koncu su presudili milimetri i Švedska je upravo golom Hurtig prošla dalje.

Inače, Mušović je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a njezini roditelji su prije odlaska u Švedsku živjeli u Prijepolju u Srbiji. Mušović ističe da joj je Sarajevo najdraži grad na svijetu, a obožava slušati Dinu Merlina.

- Imam obitelj i u BiH i u Srbiji i htjela bih napomenuti da je obitelj jedna od najvažnijih stvari na Balkanu. Dobro se sjećam djetinjstva i uživanja u hrani jer sam kao dijete često odlazila tamo.

- Uživam u glazbi i slušam razne žanrove. Volim Beyonce, Dua Lipu i Eda Sheerana, a obožavam balkansku glazbu i njezine ritmove. Zaista obožavam Dinu Merlina - rekla je Mušović jednom prilikom.

Švedska će u četvrtfinalu igrati protiv Japana 11. kolovoza.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • NIKE 07.08.2023.

    Ovo netko prati ?

  • Prki 07.08.2023.

    Tko uspije pogledati cijelu tekmu ovoga, ni pakao mu neće teško pasti.

  • pocetnik 06.08.2023.

    kako netko moze vuci korijene iz bosne a rodjena u svedskoj..valjda su joj roditelji sa balkana a ona je rodjenjem svedjanka...

Komentiraj...
Vidi sve komentare