To je to što me zanima!

Newcastle na dnu: Traži se novi vlasnik i malo sreće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Momčad s engleskog sjevera na pretposljednjem je mjestu Premiershipa. The Sun je napravio listu problema ili rješenja za spas Newcastlea
Vidi originalni članak

Nagradno pitanje glasi: koja momčad ima Michaela Owena, Damiena Duffa, Obafemija Martinsa, Alana Smitha, Marka Viduku, Fabricija Coloccinija i ostale, a ne može dobiti apsolutno nikoga? Odgovor i nije težak, poznato je da je Newcastle momčad koju kao da netko ukleo. Svake sezone su dobri i na papiru vrlo jaki, a uporno igraju grozno i redaju s lošim rezultatima...
Nakon uvjerljivog poraza od West Hama, kojeg je s klupe debitantski vodio Gianfranco Zola, The Sun je napravio listu deset problema koji muče Newcastle. U potrazi za uzrocima uzastopnih očajnih rezultata spominjala su se konkretna imena, ali i ozljede.

10) NEIZVJESNOST U STATUSU JOEYJA BARTONA
Na St. James' Parku nije se iskazao zbog ozljeda, suspenzija od strane FA-a, ali i - boravka u zatvoru. Zločesti dečko engleskog nogometa nije miljenik navijača, upravo naprotiv, no vodstvo kluba ne želi ga se riješiti.
9) U KADRU KVANTITETA, ALI NE I KVALITETA
Iako je ozljeda čitav niz, Newcastle još uvijek ima velik izbor igrača. Desetak veznjaka, previše napadača i nekoliko mladih igrača bez perspektive čine ovu momčad. Momčad koja ima određenu kvalitetu, ali ipak se sve svodi na kvantitetu.
8) BOLNICA NA KRAJU GRADA
Često je više igrača u rukama klupskih liječnika nego na igralištu. Tako je već nekoliko posljednjih sezona, a ni ove nije drugačije. Bez obzira radi li se o lošim treninzima, terenima za treninge ili jednostavno nesreći, nešto treba promijeniti.
7) PRITISAK ZBOG BORBE ZA OSTANAK
Poraz od West Hama bacio je Newcastle u zonu ispadanja i to je dodatno opterećenje. Ne riješe li se uskoro tog pritiska, bit će samo sve teže i teže.
6) ZADRŽATI OWENA
Ugovor Michaela Owena ističe idućega ljeta i nitko ne bi riječ mogao reći sjajnom napadaču ako odluči otići kao slobodan igrač. No 'Svrake' trebaju Owena, zvijezdu koja će biti vođa momčadi.
5) 'ČIŠĆENJE' U OBRANI
Navijači Newcastlea sretni su zbog činjenice da prošlosti pripada vrijeme kada su u obrani njihoe momčadi igrali Jean-Alain Boumsong, Titus Bramble i Marcelino. No nije puno bolje ni danas, Given, Coloccini i Taylor su daleko od prave forme. KOja vapi za promjenama.
4) PRIHVAĆANJE REALNOSTI
Od Newcastlea se stalno očekuju velike stvari, navijači ga drže velikim klubom. Newcastle ima sve što čini velik klub osim onog najvažnijeg - rezultata. I zato treba realno prihvatiti da se Newcastle ne može nositi s najvećima.
3) ODLUKA TKO JE GLAVNI
U ovom klubu su dugo svi radili sve. I direktor Dennis Wise i trener Kevin Keegan i dvojica preostalih direktora. Kada dođe novi trener, morat će doći i do podjele posla.
2) PRONAĆI NOVOG TRENERA
Otkad je Bobby Robson otišao, prije četiri godine, Newcastle nije imao menadžera čvrste ruke. Vjerojatno trajno rješenje neće ni dobiti sve dok Mike Ashley ne proda klub.
1) TREBA PRIVUĆI PRAVOG VLASNIKA
Ako se žele nositi s Chelseajem i Manchester Unitedom, Newcastleu treba milijarder koji je spreman puno potrošiti i uložiti u pojačanja. A taj vlasnik treba i odabrati pravog trenera, pobjednika.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • petruss 22.09.2008.

    u 2 god na kladari ste mi uzeli toliko novaca na kladari da bi ja trebao biti vlasnik tog kluba!! Potonite do kraja smradovi!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare