To je to što me zanima!

Neymaru su oderali drakonsku kaznu: Preusmjerio tok rijeke kako bi izgradio umjetno jezero

Oca su mu umalo priveli zbog reakcije policije koja je obustavila gradnju vile. Ministarstvo zaštite okoliša kaznilo ga je sa 16 milijuna reala, što je oko 3,1 milijuna eura
Vidi originalni članak

Brazilska nogometna superzvijezda Neymar (31) kažnjen je sa 16 milijuna reala (oko 3,1 milijuna eura) zbog kršenja pravila o zaštiti okoliša tijekom gradnje luksuzne vile na obali na jugoistoku zemlje.

POGLEDAJTE VIDEO: Neymarova luksuzna vila

Prilikom projektiranja vile u gradu Mangaritibi na jugu savezne države Rio de Janeiro prekršio je pravila vezana uz korištenje i protok izvora svježe vode, stijena i pijeska.

Lokalno tijelo zaduženo za brigu o zaštiti okoliša navelo je kako su poduzeti nedopušteni zahvati u okoliš kako bi se konstruiralo umjetno jezero u sklopu vile.

Jezero se prostire na 1000 kvadrata, a zbog njega je nogometaš dao posjeći šumu, prokopati stijenu i preusmjeriti riječni tok. Prošli tjedan radovi na izgradnji su obustavljeni, a policija je stigla na imanje gdje ih je dočekao nogometašev otac Neymar Santos Sr. Najblaže rečeno, odluku nije dobro podnio. Umalo su ga uhitili, izvijestila je Marca.

Osim umjetnog jezera, kraj vile se nalaze i tereni za nogomet, tenis i odbojku na pijesku, staza za karting, čak i privatni heliodrom.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • DeGogi se vratija 04.07.2023.

    Dobro da nije Hrvat jer bi onda zabetonirao pola Jadranske obale - "to je moje". Eto, srecon to nema u nas.

  • RedDoor 04.07.2023.

    Brazil izgleda kaznio Neymara s preko 3 milijuna eura radi gradnje, pa je li čujete neku patetiku od tamo!? Jedno je teren, a drugo stvari van terena. Pred sudom trebamo svi biti jednaki. A ovo je prilika da naši samo kažu istinu izgleda i budu heroji nacije.

  • Space Burek 04.07.2023.

    Znači počelo se napokon popravljati stanje u Brazilu. Nadam se da će imati muda napasti i daleko veće ribe od Neymara koje uništavaju Amazonu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare