To je to što me zanima!

Nigerija prvi put od 1986. bez plasmana na Afrički kup nacija

Na dramatičan način je nigerijska reprezentacija ostala bez plasmana na Afrički kup nacija, prvi put nakon 1986. Gvineja u sudačkoj nadoknadi šokirala je domaćine...
Vidi originalni članak

Nigeriji je na domaćem terenu u Abuji, u posljednjem kolu kvalifikacijske skupine B, trebala pobjeda protiv Gvineje za prvo mjesto i plasman na Afrički kup nacija. Gosti su poveli u 63. minuti pogotkom Ismaëla Bangoure, ali su "orlovi" preokrenuli golovima Victora Obinne i Ikechukwua Uchea u 73., odnosno 84. minuti. 

Rezultat 2-1 se održao sve do sudačke nadoknade kada je Ibrahim Traore donio Gvineji izjednačenje i prvo mjesto u skupini.

Nigerija tako neće vidjeti Kup nacija koji će se dogodine održati u Gabonu i Ekvatorijalnoj Gvineji. Priključila se na taj način branitelju naslova Egipti, te Kamerunu, koji su također senzacionalno ostali bez plasmana na najveće afričko nogometno natjecanje.

Nigerija - Gvineja 2-2

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_123615 09.10.2011.

    imaju i oni svog bilića

  • b0b0 09.10.2011.

    da, Afrika je uvijek interesnatna. Svaki puta neki iznenade. Nekad su igrali samo Nigerija i Kamerun. Onda je 2002. iznenadio Senegal, pa kasnije Obala Bjelokosti, Ghana a na sp su se plasirali i Angolci. Prošli ciklus je skoro i Gabon prošao na sp.

  • Knoro 09.10.2011.

    necemo ni mi na Euro pa sta je tu je

Komentiraj...
Vidi sve komentare