To je to što me zanima!

Zvijezde na klupi, mučenje na terenu: Nigerijci su remizirali

Reprezentacija Nigerije već je započela svoje pripreme za SP. Odigrali su Nigerijci prijateljsku utakmicu s Kongom, a ona je završila 1-1. Za Nigeriju je zabio Troost-Ekong u 15. minuti, a za Kongo Malango Ngita u 78.
Vidi originalni članak

Reprezentacija Nigerije, protiv koje će Hrvatska započeti svoj put na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, odigrala je svoju prvu pripremnu utakmicu. 

Dočekali su Nigerijci reprezentaciju Konga, a utakmica se igrala U Port Harcourtu, na stadionu Adokiye Amiesimaka.

Gernot Rohr, Nijemac na klupi Nigerije, odlučio se izmiješati sastav za ovu utakmicu te je na klupi ostavio neke od svojih najvećih zvijezda.

Tako su utakmicu kao rezerve započeli igrači poput Ighala, Iwobija, Joh Obi Mikela, Mosesa te Ahmeda Muse, a na kraju se ispostavilo kako je njihov izostanak bio prevelik i utakmica je završila 1-1.

Povela je Nigerija već u 14. minuti preko Troost-Ekonga 1-0, a s tim se rezultatom otišlo na odmor. Iako se utakmica polako približavala kraju i sve se činilo kako će Nigerija ostvariti pobjedu, to se nije dogodilo. 

U 78. minuti dosuđen je penal za Kongo, a njega je uspješno realizirao Malango Ngita i postavio konačnih 1-1.

Ovo je bio šesti susret ove dvije reprezentacije kroz povijest, a Nigerija je pobjedu ostvarila u četiri susreta uz jedan poraz i jednu neriješenu utakmicu.

Nigerija je tako odigrala svoju prvu pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo, a još će igrati protiv Engleske 2. lipnja te protiv Češke četiri dana kasnije, odnosno 6. lipnja.

Nakon toga ih očekuje odlazak u Rusiju, gdje će se u skupini D poriti za prolazak dalje s Hravstkom, Argentinom i Islandom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • emenike 28.05.2018.

    Protiv Atletico je igrala B reprezentacija + profesionalci koji ne konkuriraju za SP

  • Xyster 28.05.2018.

    Njihov daleko najbolji igrač je Ndidi, igrač koji sigurno ima klasu za najveće klubove iako je malo taktički nediscipliran. . Ali problem što je on ozljeđen zadnjih mjesec dana i jako je upitno hoće li igrati.

  • PCapitalist 28.05.2018.

    Kako god okrenemo Nigerija spada u TOP ekipe Afrike.Međutim ne bojim se za nas jer ako budemo pravi Nigerija će nam biti tek jedna stepenica ka vrhu. Road to Moscow !! #CRO

Komentiraj...
Vidi sve komentare