To je to što me zanima!

Nije Arena kriva: Nas su suci pokrali '09. u finalu, nije to isto

Naš poraz iz 2009. godine nije isti kao ovaj teniski. Nas su suci tad pokrali protiv Fracuza, rekao je Červar. U Areni su finala gubili rukometaši, košarkaši Cibone, sad i tenisači...
Vidi originalni članak

Ivo Karlović vratio se jučer ujutro ispred Arene.

Izgubio je oba meča finala Davis Cupa, no Div sa Šalate nije klonuo.

- Danas se osjećam grozno, no sutra će sigurno biti bolje - rekao je Dr. Ivo u nedjelju navečer.

I bio je u pravu. U ponedjeljak ujutro vratio mu se osmijeh. Karlović se do Arene prošetao s kćeri. Došli su do plakata s Karlovićevim likom i natpisom: “Idemo, Hrvatska”.

Vječnih šest desetinki

Fotografirali su se kraj njega. Zašto i ne bi? Za uspomenu na veliki vikend. Iako je izostao sretan kraj. Pa ne igra se baš svaki dan veliki finale u rodnom gradu.

To dobro zna i Marko Tomas - da su velika finala vrlo rijetka kod kuće. Tomas je danas košarkaš Cedevite, no prije šest godina bio je u Ciboni. S “vukovima” je u Areni igrao finale regonalne lige, no kao i svi njegovi suigrači, prestao je igrati šest desetinki prerano.

Dovoljno da Dušan Kecman ubaci nevjerojatnu tricu preko cijelog terena.

- Sjetim se ponekad te utakmice. Svjestan sam propuštene prilike. Svi su mi nakon tog nesretnog poraza prilazili i govorili da će biti još vremena, da ću opet dobiti priliku, a zapravo znaš da se takvo nešto više nikad neće ponoviti. I dan danas to mi je jedan od najbolnijih i najtežih poraza u karijeri - rekao je Tomas.

Na njegovu žalost, zagrebačka Arena vrlo je blizu Velesajma, gdje svakodnevno trenira.

- Ma dobro, bio sam ja u Areni i nakon tog poraza. Išao sam na koncerte klape Intrade, na Miši Kovaču. Ne izbjegavam je zbog tog poraza - rekao je Tomas.

Pravi navijači daleko

Možda je prebolio poraz, no nismo sigurni da bi ponovno tamo igrao finale.

Možda ove sezone s Cedevitom u finalu regionalne lige.

- Manja dvorana je pogodnija za rezultat, no kad su velike utakmice u pitanju, uvijek se gleda da na njih dođe što više ljudi. Znam da su sponzori ključni, no previše se ulaznica podijeli onima koji nisu navijači - dodaje Tomas, koji je poraz tenisača gledao pred televizorom.

- Problem je bio što su Argentinci imali veliku skupinu navijača uz sami teren, a pravi hrvatski fanovi vjerojatno su bili u 50. redu - istaknuo je Tomas.

Marine, razmisli

“Prokletstvo” zagrebačke Arene počelo je s rukometašima 2009.

Prljavci su koncertom otvorili dvoranu, no Francuzi su nam zalupili vrata. Dvoranu smo sagradili da se veselimo najvećim uspjesima, a osam godina kasnije pričamo o svim propuštenim finalima.

- Ne, nije Arena ukleta, ne smijemo je tako okarakterizirati. To je prelijepa dvorana - rekao je Lino Červar, koji je te 2009. godine bio izbornik naših rukometaša.

- Velika je razlika između onog našeg poraza protiv Francuza i ovog tenisača. Nas su suci perfidno pokrali. Volio bih samo da Marin Čilić prestane razmišljati o neigranju za reprezentaciju. On je potreban našem tenisu - istaknuo je Lino Červar.

Lanište nije za košarku

Cibona je izgubila u finalu ABA lige 2010. od Partizana tricom Kecmana u zadnjoj sekundi. Košarkaši Zagreba u Euroligi su također bili “darežljivi” domaćini, a ni reprezentacije nije baš briljirala.

Červar: Ne možeš baš sve osvojiti

Francuzi su u veljači 2009. pred 15.000 navijača pobijedili Hrvatsku u finalu SP-a 24-19.

- Ne možeš uvijek baš sve osvojiti. Evo, u tenisu su sad Argentinci pobijedili, ali su prije toga izgubili u četiri finala - rekao je Červar.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • nokia010 29.11.2016.

    Steta za ovo finale. Zao mi je zbog Cilica i Karlovica ali bice jos sansi uskoro 100%

  • mestar 29.11.2016.

    Pravi Hrvatski navijaci ne mogu doc na ovakovim priredbama ni u pedesetom redu do karte od svih tih politickih glavesina, njihovih potrcka, pa uhljeba, parazita, sponserusa

  • _fzd_ 29.11.2016.

    vječno suci krivi

Komentiraj...
Vidi sve komentare