To je to što me zanima!

Nije igrao cijelu sezonu pa je klubu darovao devet milijuna €

Gil Meche nije igrao gotovo cijelu prošlu sezonu, pa je zaključio da nije zaradio svoju plaću i odbio je novac. Na njega bi se mogli ugledati mnogi sportaši...
Vidi originalni članak

Heroj? Nema to nikakve veze s herojstvom. Jednostavno nisam zaslužio toliko novca, rekao je američki bejzbolaš Gil Meche nakon što je od kluba odbio primiti plaću za zadnju igračku sezonu.

Meche je zarađivao tri puta više od bilo kojeg drugog suigrača iz Kansas City Royalsa, ali na teren je istrčao samo devet puta, i to uz mizeran učinak. U posljednoj sezoni trebao je dobiti devet milijuna eura.

- Bilo bi mi neugodno uzeti taj novac. Odigrao sam katastrofalno, zapravo gotovo pa ništa, a u ovom klubu već sam zaradio 30 milijuna eura. Dovoljno da moja obitelj i ja nemamo nikakvih financijskih briga sljedeća dva života - dodao je Meche.

S Royalsima je 2007. godine potpisao ugovor vrijedan 40 milijuna eura. S obzirom na Mecheovu igračku kvalitetu u tom trenutku, to je bio vrlo dobar posao za Kansas City. Gil je odlično krenuo odigravši dvije sjajne sezone za Royalse, no 2009. pojavili su se problemi s ozljedama. Sve češće bio je izvan terena, a nakon što je lani teško ozlijedio desno rame, više nije bilo povratka.

- Nisam imao srca lagati sebi i ljudima u klubu. Pokušao sam, govorio sam si ‘ozdravit ću, jedva čekam početak sezone’, ali brzo sam shvatio da se moja karijera bliži kraju. Ne bi bilo fer prema suigračima da ovakav nastavim - rekao je 32-godišnji Meche.

- Gilov potez toliko je rijedak u današnje vrijeme da je mnogima čudan - izjavio je bivši menadžer New York Metsa Jim Duquette.

Meche je mogao još nekoliko sezona prosjediti na klupi za pričuve, gledati utakmice iz prvog reda i ubirati novac. U današnjem profesionalnom sportu nikom to ne bi bilo osobito čudno.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • nikol 29.01.2011.

    Svojedobno je Fernando Redondo, nekad jedan od najboljih igrača svijeta, kad je prešao iz Reala u Milan bio polomljen od Gattusa i čovjek je dvije godine bio na terapijama i za to vrijeme nije htio plaću na vlastiti zahtjev jer je smatrao da mu ne pripada. Slično je i Riquelme napravio nedavno.

  • WebSuperman 29.01.2011.

    svaka čast...dario šimić jel čitaš ovo?

  • Trollaš_me 28.01.2011.

    nikad s ni jednog turnira nisam uzeo novac i nikad necu jer igram radi ljubavi a ne radi novca. velim podijelite si dečki ili idemo nekamo da počastim odma. uvjek mi je želja bila igrati profesionalno nogomet i igrao bih besplatno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare