To je to što me zanima!

Nijemci su potrošili gotovo sto milijuna eura u zimskom roku

DEBELO PREMAŠILI REKORD Prijašnji rekord zimskog prijelaznog roka za njemačko prvenstvo je oko 65 milijuna eura koje je u sezoni  2014./2015. potrošilo 18 elitnih klubova
Vidi originalni članak

Gotovo 100 milijuna eura potrošila je Bundesliga u zimskom prijelaznom roku što je novi rekord ostvaren čak prije isteka roka danas u ponoć. Prijašnji rekord zimskog prijelaznog roka za njemačko prvenstvo je oko 65 milijuna eura koje je u sezoni  2014./2015. potrošilo 18 elitnih klubova.

Leverkusen je Genku platio za 19-godišnjeg Jamajčanina Leona Baileya 12 milijuna eura, Dortmund AIK-u za Šveđanina 17-godišnjeg Alexandera Isaka 10 milijuna, a Leipzig Salzburgu za 18-godišnjeg Francuza Dayota Upamecanoa također 10 milijuna.  Wolfsburg je za dvadesetogodišnjeg Nizozemca Riechedlyja Bazoera dao 12 milijuna Ajaxu.

Najrastrošnjiji klub bio je Wolfsburg koji je potrošio 33 milijuna za spas sezone. Trenutačno je 14. u prvenstvu sa četiri boda prednosti ispred zone ispadanja a za pojačanja je iskoristio novac od prodaje Juliana Draxlera PSG-u za kojeg je dobio oko 40 milijuna eura prema procjenama medija.

Aktualni prvak Bayern nije doveo u ovom prijelaznom roku ni jednog igrača, samo je najavio dolazak dva reprezentativca iz Hoffenheima Niklasa Sülea (20 milijuna) i Sebastiana Rudyja.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • atakona 31.01.2017.

    Cijela liga potrosi kao zadnji tim Engleske a uvijek su u top 3 lige na svijetu :)

  • sena2 31.01.2017.

    Nijemci trose onoliko koliko zarade,nisu poput privatnih prcija iz Engleske ili Spanjolske koji za jednog igraca daju 100 miliona na Kredit i onda Tim kupljenim trcecim reklamama kupuju gledanost i Nove fanove!To je uredeni sistem gdje nema privatnih vlasnika i zato to funkcionira perfektno i ugladjeno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare