To je to što me zanima!

'Nikad još nisam štrajkao, ne znam kako to točno ide'

MA, KOJI DINAMO: Cibona je doista velik klub, u Španjolskoj svi znaju za nju, dok za Dinamo nitko nije čuo, kaže Marko Tomas, najbolji igrač Cibone
Vidi originalni članak

Štrajka će biti, samo još ne znamo krećemo li od ponedjeljka ili od četvrtka. Ne znam kako će to izgledati, ja nikad nisam štrajkao, rekao je Marko Tomas nakon što je Cibona učvrstila prvo mjesto na tablici Jadranske lige svladavši Cedevitu u Podsusedu 87-72.
U 10 sati igrači se sastaju s predsjednikom Jelušićem i ostatkom Uprave. Ne plati li im klub dio zaostataka, igrači počinju štrajkati.
- Puno igrača nije dobilo ništa od prošle sezone. Ima i njih koji nemaju tolike ugovore da mogu normalno živjeti šest, sedam mjeseci bez plaće.  – rekao je Tomas, koji je četiri godine bio u Španjolskoj.
- Tamo svi znaju za Cibonu, to je velik euroligaški klub, dok za Dinamo nitko nikad nije čuo. To je smiješno – pecnuo je Marko gradske vlasti, koje nogometašima daju triput više novca nego Ciboni, a od njih ne dobivaju natrag ni izbliza takvu međunarodnu promociju.
- Jedinstveni smo u ovome. Svi želimo igrati i trenirati, ali mora se poduzeti nekakav prvi korak – dodao je Tomas, te podsjetio da je većina igrača već nakon mjesec i pol dana kašnjenja honorara potpuno slobodna raskinuti ugovor. A nitko to nije učinio, iako svi već dugo imaju pravo na to.



PRIJE ŠTRAJKA SREDILI CEDEVITU
Cedevita nije imala šanse u Podsusedu. Cibona je vodila cijelu utakmicu, a domaćini su se u trećoj četvrtini primaknuli na samo poen zaostatka nakon tehničke Radoševiću. No rascpucani "vukovi" brzo su vratili dvoznamenkastu prednost i rutinski dokrajčili susjede.
Marko Tomas zabio je 25 koševa, među kojima i pet trica, a tome je pridodao po četiri skoka i asistencije. Jamont Gordon ubacio je 21 uz pet dodavanja, Marin Rozić 17 uz sedam skokova, a s 12 poena zapaženu ulogu imao je i 20-godišnji Bojan Bogdanović. Cedevitu su predvodili Bariša Krasić (18) i Marino Baždarić (15), dok je prvi strijelac NLB lige Andrija Žižić imao 14 poena i sedam skokova.
- Kontrolirali smo cijelu utakmicu, ali ovih 15 razlike nije realno - rekao je Velimir Perasović.
Cibona je prvu polovicu natjecanja završila kao uvjerljivo prva, ali Peras je oprezan, kao i obično.
- Bez obzira na to još nismo sigurni za Final Four. U drugom dijelu imamo težak raspored, domaće utakmice protiv jakih momčadi od kojih se može izgubiti i na svom terenu - upozorio je Perasović.
Zaista, "vukovi" će u drugoj polovici sezone doma igrati protiv većine najjačih protivnika, poput Partizana, Hemofarma i Union Olimpije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare