To je to što me zanima!

Nikad viđene fotografije iz 93.! Draženova cura na Eurobasketu. Ona je vozila onog kobnog dana

Okolnosti nesreće bile su takve da se jednostavno nije mogla izbjeći i zbog toga Klara nikada nije odgovarala. Turska košarkašica imala je velike rupe u sjećanju
Vidi originalni članak

Prošlo je gotovo 30 godina od tragične smrti Dražena Petrovića, proslavljenoga hrvatskog košarkaša. Tog 7. lipnja u Denkendorfu hrvatska je košarka doživjela strašan udarac od kojega se do danas nije oporavila.

REPREZENTATIVAC ZAVRŠIO KARIJERU 'Hrvatska košarka luta, a nitko neće priznati krivicu. Nije sramota pitati Srbe za savjet'

Klara Szalantzy, njemačka manekenka, vozila je Draženov auto nakon utakmice protiv Slovenije u Poljskoj. Iako je utakmica bila nevažna, Dražen je odlučio igrati. U automobilu je s njima bila i prijateljica i turska košarkašica Hilal Edebal koju su usput povezli. Dražen je u trenutku nesreće spavao.

PETROVIĆEVA MAMA JOJ NIJE OPROSTILA Sjećate li se manekenke Klare Szalantzy? Ona je vozila auto u kojem je nastradao Dražen

Nesreća se dogodila tako da se Golf kojeg je vozila Klara zabio u kamion koji je izgubio kontrolu. Kamion je pokušao zaobići jedno vozilo, izgubio kontrolu, probio središnju ogradu i ispriječio se na cesti. Vidljivost je bila vrlo slaba i Golf je udario u kamion, točnije šleper-cisternu, tako da je Dražen poginuo na mjestu nesreće.

OBITELJ PETROVIĆ U FILMU Biserka i Aco Petrović o prvom filmu o Draženu: 'Voljela bih da ga glumi moj unuk Marko...'

Sada su izašle fotografije Klare Szalantzy na Eurobasketu 1993. godine kojeg Dražen nije dočekao. Klara je gledala utakmicu hrvatskih košarkaša u završnici turnira u Münchenu, nepunih mjesec dana nakon smrti košarkaškog Mozarta.

Čim je primijetila da su je zamijetili, Klara Szalantzy (na slici desno) sakrila je lice i napustila dvoranu. Prema riječima Stojka Vrankovića, susreli su se s Klarom na tom Eurobasketu i nikad više.

Klara nije odgovarala za nesreću jer sud smatra da ju nije mogla izbjeći. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Brzzyyy 02.06.2023.

    klara je vozila svoj auto Golf 2 a drustvo joj je pravila turkinja prijateljica i poslije se udala za njemackog nogometasa Birhofa

  • sircus 01.06.2023.

    a sad ne poznaje ni ovu pokraj sebe

  • kormilar 01.06.2023.

    Pojas te vraća u stvarnost i upozorava da možeš doživjeti sudar, a kako je lijepo opustiti se, mozak pustiti "na pašu" i guštati u vožnji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare