To je to što me zanima!

Niko: Gledati Prosinečkog bilo je kao ostvarenje sna

Nogomet za mene nikad nije bio posao, nego ljubav. Tako je i danas i to se vidi na terenu, rekao je Niko Kranjčar engleskim novinarima
Vidi originalni članak

Odlične igre u dresu Portsmoutha gurnule su Niku Kranjčara u središte zanimanja engleskih medija. Nogometni portal Goal.com objavio je razgovor s Kranjčarem, u kojem je poseban naglasak stavljen na - Roberta Prosinečkog.
- On je bio jedan od najvećih igrača svih vremena. Uvijek sam ga pokušavao pozorno promatrati i na osnovi toga oblikovati sebe kao nogometaša - rekao je Niko o svom idolu, a danas jednom od trenera u reprezentaciji. Niko je doista pošteno nahvalio Prosinečkog, kojeg dobrim dijelom označava zaslužnim što je došao u Portsmouth.
- Bio je fantastičan nogometaš, a osobito je impresivna bila njegova tehnika. Uvijek je govorio kako je uživao igrati u Engleskoj. Pričao je o atmosferi u Portsmouthu i životu u Engleskoj, što je svakako utjecalo na mene kada sam donosio odluku o nastavku karijere - tvrdi Niko i nastavlja uzdizati "Velikog Žutog".
- Nisam uživao samo gledati ga na utakmicama, još je bolje bilo promatrati ga na treningu. Na žalost, imao je nekoliko težih ozljeda tijekom karijere, ali za mene je gledati Prosinečkog bilo ostvarenje sna - pomalo poetski kaže bivši igrač Dinama i Hajduka.
Niko je Englezima rekao kako je, osim Prosinečkog, ugled Portsmoutha u Hrvatskoj drastično poboljšao i bivši predsjednik kluba Milan Mandaric. I time je priča o Pompeyu završila. Novinare Goala zanimali su i Nikini nogometni počeci.
- Da želim biti nogometaš prvi put sam shvatio sa šest godina. Gledao sam oca kako trenira u bečkom Rapidu i to je snažno utjecalo na mene. Očev utjecaj me približio nogometu, a pomoglo je i to što sam često bio u blizini velikih nogometaša - priča Kranjčar.
Cicina uloga u razvoju tada šestogodišnjeg Nike Englezima je posebno zanimljiva. Tako su istaknuta 474 nastupa Kranjčara seniora za Dinamo, Rapid i St. Polen, njegovih 11 nastupa za reprezentaciju Jugoslavije i izbornička epizoda na klupi "vatrenih".
- Išao sam na očeve treninge i sa strane nabijao loptu. Zbog mene su treneri često morali i prekidati treninge - prisjeća se Niko i za kraj ostavlja vrlo zanimljivu izjavu.
- Od početka sam volio igrati, trenirati i raditi bilo što vezano uz nogomet. Nikad nisam nogomet doživljavao kao posao, nego kao životnu ljubav. Tako se ponašam i danas. Što se pokazuje i na travnjaku - zaključuje sve bolji veznjak.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare