To je to što me zanima!

Niko Kranjčar: Da barem i na Euru sve dobijemo 1-0

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar odigrao je pedesetak utakmica ove sezone, ali tvrdi da nije umoran, da je spreman i pun motiva za Euro
Vidi originalni članak

Izišao je među posljednjima iz svlačionice, među posljednjima je ušao u bus. Jer svi novinari kao da su čekali njega. Stao je baš kraj svakog. I kraj Engleza, Slovaka, Bugara, čak i kraj Hrvata. U klupskom odijelu, s plavo-bijelom kravatom i ljubičastim cvijetom, bradicom i brčićima u stilu Clarkea Gablea. Govorio je tiho kao i uvijek.
- Presretan sam - rekao je prije svega i odmah se sudario s pitanjem koje su mu postavili baš svi.
- Je, veća je ova pobjeda od one s reprezentacijom. Ono je bilo nešto drugo. Došli smo pronijeti Hrvatsku na Wembley, zadiviti svijet. Ali tamo nam bodovi nisu trebali. S natjecateljskog aspekta ovaj trofej, FA kup, nešto je posebno.
Na spomen Wembleya s osmijehom je ustvrdio:
- Da, to je moj najdraži stadion! Ovdje sam triput igrao i triput pobijedio.
Na putu do velikog trofeja Portsmouth je pet puta pobijedio 1-0, jedanput 2-1.
- Ma to je super, najslađe. Eh, kad bismo tako i na Euru, sve po 1-0, tko bi se bunio?!
Odigrao je ove sezone pedesetak utakmica, ali umor ne spominje.
- Pa, zar vam tako izgledam? Umoran? Da, puno sam igrao, ali za Euro sam spreman.

PORTSMOUTH NE ŽELI PUSTITI NIKU KRANJČARA

Žele s Nikom biti u vrhu Premiershipa, odmah iza velike četvorke, prepričavao je Nikin zastupnik Emil Žgur 15-minutni sastanak sa čelnicima kluba. Žgur je rekao da ima dobrih ponuda za Niku, ali da su im ruke vezane jer je on Portsmouthov igrač.

ENGLEZI CITIRALI SVOJEGA 'KRVNIKA' S WEMBLEYA
U programskoj knjižici finala FA kupa, koju su prodavali za 10 funta, izašao je i jedan u nizu intervjua s Kranjčarom. Izašla je i fotografija Blanke Vlašić uz tekst o nevjerojatno jakom hrvatskom sportu, te su ciritali Petrića: “Nama Hrvatima sport je u krvi.”

HRVATSKA: TOMISLAV, TITO I DALMATINSKI PAS

Tabloid The Sun svakog dana na trećini stranice predstavlja sudionike Eura. U subotu je na redu bila Hrvatska, za koju kažu da može do finala. Uz tekst su objavili fotografije kralja Tomislava, Tita i psa dalmatinera. I sastav za Euro - s Balabanom.

NIKO NE ODBIJA NAVODE O MOGUĆEM PRELASKU U ARSENAL
U kraćem razgovoru za Sky Sports hrvatski reprezentazivac Niko Kranjčar ističe da je vrlo sretan u Portsmouthu, a novinari pritom ističu da Niko ne odbija navode o mogućem prijelazu u Arsenal...
Kranjčar je istaknuo za Sky Sports da je i više nego sretan što je ostao na Fratton Parku, ali priznaje da bi bio 'bedast' odbiti priliku igrati u Ligi prvaka.
- Ne želim nikamo otići, jako sam sretan. Igrati u Europi velika je prilika za mene. Bio bih lud kad bih rekao da nisam bio na kušnji pozivima velikih klubova kao Arsenal, jer svatko želi postići najviše što može, igrati u Ligi prvaka i osvojiti što više trofeja. Ali, vrlo sam sretan u Portsmouthu, pogotovo nakon pobjede u finalu FA Kupa. Sljedeće sezone može biti još bolje. Uostalom, igranje u Europi razlog je više što sam sretan ovdje. Ne žurim nikamo otići, na ljeto ću navršiti 24 godine, preda mnom je i Europsko prvenstvo. Nitko ne zna što donosi nova sezona, ali sretan sam u Portsmouthu, sjajno je sada biti ovdje - dodao je Kranjčar. (TS)


Idi na 24sata

Komentari 2

  • kranjcar 19.05.2008.

    e da bar

  • Barney 18.05.2008.

    ma samo da vi prodjete skupinu... a mi se necemo buniti da onda pobijedite svaku tekmu i na penale

Komentiraj...
Vidi sve komentare