To je to što me zanima!

Ništa ne može zamijeniti naše navijače, a kalkulacija neće biti

Nikada nisam komentirao što mogu pružiti naši suparnici, tako neću pričati niti o tome što Hajduk može pružiti u Maksimiru. Uostalom, to oni sami najbolje znaju, rekao je trener Dinama
Vidi originalni članak

U nedjelju (od 15 sati) na rasporedu nam je još jedan veliki derbi, u Maksimiru se sastaju Dinamo i Hajduk. Dvoboji naša dva velikana uvijek privlače pažnju domaće nam nogometne javnosti, a tako je i ovaj put.

Obje su momčadi u dobroj formi, spremne i optimistične uoči nedjeljnog ogleda. Mario Cvitanović uvjeren je kako će njegovi momci nastaviti s dobrim predstavama i samo nastaviti tamo gdje su stali u Gradskom vrtu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Iskoristit ću ovu priliku da se prvo vratim utakmici s Osijekom, ona će mi i poslužiti kao uvod u sutrašnji derbi. Nakon te utakmice jedna moja izjava ispala je malo bahata i prepotentna u medijima, ispalo je kao da sam se uzvisio u pobjedi, ali naprotiv ona je krivo interpretirana. Uoči Hajduka nismo nimalo prepotentni, arogantni ili bahati, ali vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu. Ovu utakmicu želimo odraditi na najbolji način, pa uz dobru igru, entuzijazam i karakter prezentirati pravi Dinamo uz osjećaj užitka, zabave i pripadnosti plavom dresu - rekao je Mario Cvitanović pa nastavio:

- Nikada nisam komentirao što mogu pružiti naši suparnici, tako neću pričati niti o tome što Hajduk može pružiti u Maksimiru. Uostalom, to oni sami najbolje znaju. Mi smo analizirali njihove utakmice s priprema, kao i ovu iz Vinkovaca, dobili jasnu sliku o tome što žele i kako igraju. Pa smo na taj način i pripremali utakmicu, naravno ne zanemarujući svoje kvalitete i principe koje koristimo u igri. Znamo što Hajduk može, na nama je da anuliramo njihove kvalitete, te pokažemo svoje jače strane.

Što je trener Željko Kopić donio Hajduku?

- Ja sam trener Dinama i razmišljam isključivo o svojoj momčadi, ne zamaram se drugim ekipama. Jako poštujem trenera Kopića, cijenim njegov rad, ali ne pada mi na pamet analizirati tuđi posao. Bavim se samo Dinamom i svojom momčadi.

Kakav je vaš plan za derbi?

- Rekao sam, mi želimo anulirati njihove prednosti, biti kvalitetni u svim segmentima igre; u posjedu, reposjedu, fazi obrane, zoni... Ako želimo biti učinkoviti i opasni, onda moramo zadovoljiti sve te parametre. I tu ima posla za čitavu momčadi, nogomet je igra 11 na 11, svi moraju biti na razini. Ako prednja i vezna linija igraju dobro, obrana će imati manje posla.

Koliko je ova utakmica bitna za vaš pohod na naslov prvaka?

- Stalno ponavljam isto, svaka utakmica nam je bitna, prvenstvo je dugo, a mi idemo korak po korak. Tako smo krenuli od početka sezone, tako ćemo razmišljati do kraja, svaka utakmica je zasebna, u svakoj pokušavamo dati svoj maksimum. Uvijek idemo na pobjedu, a što će se događati u budućnosti - vidjet ćemo.

Hoćete li možda s obzirom na 12 bodova prednosti malo kalkulirati u derbi pa se zadovoljiti i remijem?

- Biste li vi na mom mjestu kalkulirali u domaćem derbiju protiv Hajduka? Ja sigurno neću kalkulirati.

Zdravstveno stanje? Jesu li se oporavili Sosa i Fiolić?

- Svi su spremni, svi konkuriraju. Izuzetno je lijepo kad nekom igraču daš priliku da istrči u ovakvom derbiju, s druge strane loš je osjećaj kada dvojicu koji maksimalno pošteno treniraju moraš poslati na tribinu. To za mene, ali ni za igrače nije nimalo ugodan osjećaj.

Kakav Hajduk očekujete?

- Očekujem najbolji i kvalitetan Hajduk, ali zamaramo se samo sobom, druge teme za nas nisu bitne. Meni je najbitnija moja ekipa. kako ćemo reagrati, kako se prezentirati u takvom okruženju. Želim da uživamo u nogometu, budemo sretni, nasmijani i damo sve od sebe, pa da se na kraju svi skupa - veselimo. Ili tugujemo, ali uz uvjet da smo svi dali sve od sebe.

Očekujete li u derbiju ozbiljniju podršku navijača?

- Definitivno očekujemo veliku podršku navijača, to nam svima puno znači, baš ništa ne može zamijeniti pljesak s tribine. Zadovoljstvo navijača se ne može platiti, a mi za to igramo, za to živimo, za to uživamo. Nisu toliko bitni bodovi, niti novac, ma baš ništa, samo taj osjećaj sreće i zadovoljstva. A uz naše navijače i njihovu sreću, naš je osjećaj zadovoljstva onda još ispunjeniji - završio je Cvitanović.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • bbbvodice 18.02.2018.

    Ajmooooooooooooo.... Dinamooooooooo...., vremenska prognoza za Maksimir, golovi će padati u mrežu hajduka tokom popodneva. Očekuje se najmanje 5 komada u mreži hajduka uz jaku grmljavinu sa sjevera, to će biti pravi potop na Maksimiru. Nevrijeme će se smiriti sa zadnjim zviždukom sudca. Situacija za hajduk je totalno nepovoljna pa se očekuje kmečenje sa juga i od uprave hajduka. DINAMO - hajduk 5 : 0

  • Exterminator 18.02.2018.

    Očekuje se pun stadion , atmosfera za 5 ....moguće 40 tisuća gledaoca , 4 : 0 za plave bi bio lijep rezultat , vidimo se u Maksimiru

  • kajzanavek 18.02.2018.

    Ne laprdaj Cvita da vam novac nije na prvom, drugom i petom mjestu. Gazda nam godinama to dokazuje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare