To je to što me zanima!

Ništa novo u svijetu transfera: Englezi troše kao sumanuti...

NIJE SVE U LOVI Manchester City je kao klub najviše izdvojio na nova imena. Prema BBC-u, trener Cityja Pep Guardiola izabrao je nogometaše za koje je klub izdvojio više od 230 milijuna eura
Vidi originalni članak

Engleski prvoligaši su u ovom ljetnom prijelaznom roku zabilježili rekordnu potrošnju, šestu sezonu zaredom, s tim da su samo jučer, zadnjeg dana roka, potrošili 228 milijuna eura. 

Ovog je ljeta 18 klubova Premierlige potrošilo, kako javlja BBC, oko 1,5 milijardi eura na pojačanja. Revizorska tvrtka Deloitte je izračunala da je potrošnja u odnosu na prošlu godinu porasla 23 posto. 

Premierliga je prva po potrošnji, talijanska Serie A s oko 798 milijuna eura je sljedeća, a slijede ih francuska Ligue 1 sa 640 milijuna eura, Bundesliga sa 554 milijuna i španjolska La Liga, gdje se prijelazni rok zatvara u petak, sa 542 milijuna.

Manchester City je kao klub najviše izdvojio na nova imena. Prema BBC-u, trener Cityja Pep Guardiola izabrao je nogometaše za koje je klub izdvojio više od 230 milijuna eura.

Chelsea je sa Davidom Zappacostom (Torino) i Dannyjem Drinkwaterom (Leicester City) koje je doveo zadnjeg dana roka i s ukupno potrošenih 195 milijuna eura na drugom mjestu, dok su Manchester United i Everton, koji je doveo hrvatskog nogometaša Nikolu Vlašića, potrošili 157 milijuna eura.

Najskuplje pojačanje bio je Romelu Lukaku koji je iz Evertona prešao u Manchester United za oko 85 milijuna eura, a s bonusima će Belgijac zaraditi više od 100 milijuna. Drugi "jaki" transferi su 54 milijuna eura vrijedan prelazak Kylea Walkera iz Tottenhama u Manchester City i Gylfija Sigurdssona iz Swanseaa u Everton za 45 milijuna.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • obama terorist 02.09.2017.

    Moj novinaru Englezi zaradjuju od tv prava kao nitko,a to sto vi pisete da trose kao sumaniti je smjesno jer jedan PSG je dao 402mill za dva igraca a vi to nigdje niste napisali!!!!! A Real i Barca da ne govorim koliko trose samo se sjeti Balea,Ronalda,Suareza,Neymara.....Real je taj koji je digao cjene igraca ali ocito vi to ne mozete primjetit??! Najbogatiji Eng klubovi se pojacaju sa oko 200mill pa to je sitnica sa usporedbom na Real i Barcu kada pocmu dovodit!!!!!od tv prava Spanjolci zarade oko 450mill eura a Englezi preko 2milijarde pa malo smozgaj!

  • Kresokralj 02.09.2017.

    United to osvaja ove godine,vi pričajte što hoćete...

  • Xyster 01.09.2017.

    S obzirom na prihode ovaj transfer rok je bio poprilično slab, ne treba gledati samu potrošnju jer su cijene svih igrača porasle. Treba gledati omjer prodaje i kupovine koja se ne razlikuje bitno od lanjske sezone iako su prihodi klubova kudikamo više. Također na inozemne transfere se potrošilo manje nego lani. Također postoje 4 ili 5 klubova koja su u plusu. Činjenica da je potrošeno manje s obzirom na zaradu i pitanje je gdje novac ide.

Komentiraj...
Vidi sve komentare