To je to što me zanima!

Ništa od dogovora: Repeša otpisao Alana Andersona

Na ovaj sam se potez odlučio zbog mira u kući, objasnio je izbornik zašto je odlučio zaključiti priču o Andersonu kao hrvatskom reprezentativcu
Vidi originalni članak

Rok je prošao, Alan Anderson i Jasmin Repeša nisu se čuli. Od dogovora nema ništa, Cibonin Amerikanac neće igrati za hrvatsku košarkašku reprezentaciju.
- Ne postoji opći konsenzus oko nastupa stranaca za reprezentaciju. Vijest da bi Alan Anderson mogao nastupiti za Hrvatsku nije dobro prihvaćena u javnosti, medijima, a ni među igračima. Stoga sam odlučio staviti točku na i, te završiti čitav slučaj - rekao je Repeša, te dodao da se na ovaj potez odlučio zbog mira u kući.
Anderson je u subotu predvečer rekao da bi mu se Repeša trebao javiti tijekom večeri ili nedjelje, ali da još ne zna što će mu odgovoriti. Nije mu odgovorio ništa jer se nisu ni čuli.
- Ne znam što je kome rekao, ali on se trebao javiti Repeši, pa nije. On je taj koji je trebao zatražiti državljanstvo - objasnio je glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić, te dodao:
- Je li priča završena? Što se Saveza tiče, i počela bi samo da je on tražio državljanstvo.
Naposljetku je i Repeši i Savezu i Andersonu laknulo što se sve ovako rasplelo. Naime, nije Repeša taj koji je pokrenuo priču. Sigurno da bi mu igrač Andersonovih kvaliteta dobro došao, ali njegovo implementiranje u homogenu momčad samo bi zakompliciralo stvari. Ljudima u Savezu vjerojatno se nije dalo prolaziti kroz birokratske procedure koje bi Andersonova putovnica zahtijevala, a i sam Amerikanac neće imati problema uskladiti probe u NBA klubovima s reprezentativnim pripremama. Putovnica bi mu pomogla ako se iduće sezone vrati u Europu, jer bi mu s njom cijena porasla. No ispuni li mu se želja o povratku u NBA, tamo mu neće biti od nikakve koristi.
Ništa protiv ovakvog raspleta vjerojatno nemaju ni u Ciboni, jer će se Alan sad moći potpuno koncentrirati na osvajanje naslova prvaka. Otkad je krenula priča o reprezentaciji, tri je utakmice odigrao daleko ispod razine na kakvu je svih navikao. Možda se sad vrati u pravu formu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • LeBron 29.05.2009.

    Ako za Makedoniju može igrat Jeremiah Massey, a za C.Goru čiji je trener veliki Dule, Omar Cook, može i za Hrvatsku Alan Anderson. Salt City kažeš da on gleda svoj interes, on će sebi povećati cjenu, a mi ćemo dobiti vrhunskog igrača, to je obostrana korist. Kad j on bezvoljno igrao za Cibonu, nije on pout Dixona koji je ove sezone igrao za Zadar, bio je najplaćeniji igrač, a nikad nije potrčao na terenu.

  • barkley 20.05.2009.

    20bucks Anderson je Amer

  • barkley 20.05.2009.

    pa ja ne mogu vjerovati da vam je stalo pod svaku cijenu dobar plasman,pa što će vam ti obični plaćenici

Komentiraj...
Vidi sve komentare