To je to što me zanima!

Nitko kao Mierez: Devet golova glavom za novi rekord Prve HNL

Ramon Mierez ove je sezone od 20 prvenstvenih golova čak njih devet zabio glavom. Nitko nikada, otkad je HNL-a, nije u tom pogledu bio toliko uspješan. Dosadašnji rekord? Tek sedam
Vidi originalni članak

Ramon Mierez (23) prvo je ime Osijeka u borbi za naslov prvaka. Argentinski napadač i dalje je nezaustavljiv, najbolji strijelac lige s 20 postignutih golova. I da, Mierez će i u srijedu biti najveća prijetnja Dinamu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ramon Mierez

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nenad Bjelica bio je prije nekoliko dana sasvim jasan, iskren i otvoren, poručio kako će osječki “El Toro” i dogodine ostati u Gradskom vrtu. Sasvim logična odluka, Mierez je danas prema mnogim parametrima najbolji napadač Prve HNL.

- Da, Miereza ćemo otkupiti u svibnju, tu nema više brige - poručio je Nenad Bjelica i bitno popravio raspoloženje među mnogim navijačima Osijeka.

Ramon Mierez ove godine ruši brojne rekorde, drugi je najbolji argentinski strijelac u europskom nogometu, od njega je efikasniji tek Leo Messi. Njegova HNL statistika djeluje fantastično, Argentinac je u 47 prvoligaška nastupa (kao član Istre 1961 i Osijeka) postigao čak 29 golova. Veličanstveno!

VIDEO Strašnog igrača ima Bjelica: Pogledajte majstoriju Miereza kojom je utišao sve na Poljudu

No Ramon Mierez ove je sezone od 20 prvenstvenih golova čak njih devet zabio glavom. Nitko nikada, otkad je HNL-a, nije u tom pogledu bio toliko uspješan. Dosadašnji rekorderi po broju zabijenih golova glavom u jednoj sezoni bili su Enes Novinić i Franko Andrijašević koji su tako svojedobno zabijali po sedam golova. Ramon Mierez je već na njih devet, a do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola, pa bi i taj rekord mogao još rasti.

Enes Novinić je kao igrač Varteksa sedam puta glavom poentirao u sezoni 2006/07., dok je Franko Andrijašević tu brojku dohvatio u sezoni 2016/17., kad je Rijeka stigla do povijesnog naslova.

- Igrači kao Ramon Mierez danas na nogometnom tržištu vrijede 10 milijuna eura - poručuje optimistični Nenad Bjelica.

Osječani se sad okreću srijedi i velikom derbiju s Dinamom, a Nenad Bjelica za taj je ogled ostao bez dva stopera, na Poljudu su se ozlijedili Tomelin Gutieri i Ramon Caro. Danijel Lončar tek se vraća od ozljede, pa su jedina dva potpuno zdrava stopera “bijelo-plavih” danas Mile Škorić i Jevgen Čeberko.     

Idi na 24sata

Komentari 35

  • @f@nky 19.04.2021.

    ...kad bi se novinari malo potrudili nasli bi dokaz da je Rudika Vida bio No.1 za golove glavom , samo Varteksu je tri dao na utakmici i bio golgeter lige do zadnjeg kola dok nisu Vlaovicu " namjestili " da u jednoj utakmici da 5-6 komada jer nema smisla da prvi strijelac bude iz " malog kluba "...😉..pozdrav nebeskom skakacu Rudiki Vidi...👍

  • 19.04.2021.

    Jel to OCEK (ESZEK) postaje novi glavni grad nove "Yugoslavije"??? Od kud bas OCEK da sudi Mamicima, podrzava "stakorface" nesu belicu a da "cetnickog zeta" onu (ne)moralnu nakazu i ne spominjem???????????????????????????????????

  • mrmagdens 19.04.2021.

    bjelica...jel ne igras sada srcem?? lako ti onda protiv ostakih u hnl-u kad se kupuju igraci po par milijona,a kad dođe dinamo,pušing...e onda se igra srcem protiv milijona...tipicni hrvat koji je radio i zivi u austriji i onda dođe pametovat u hrvatsku

Komentiraj...
Vidi sve komentare