To je to što me zanima!

Đoković propušta Australian Open? 'Nitko od necijepljenih tenisača neće igrati na turniru'

Jedina poštena stvar koju treba učiniti je biti vrlo jasan sa svakim Viktorijancem, moja vlada neće podnijeti zahtjev za izuzeće za bilo kojeg necijepljenog igrača. To ne bi bilo pošteno, rekao je Andrews, premijer australske države Victorije
Vidi originalni članak

Prvi reket svijeta Novak Đoković (34) još uvijek nije otkrio je li cijepljen, a nedavno je rekao da nije siguran hoće li moći braniti naslov osvojen prošle godine na Australian Openu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon što je ministar za useljeništvo Alex Hawke izjavio da svi koji dolaze u Australiju moraju biti cijepljeni s dvije doze protiv Covida-19, premijer savezne australske države Viktorije Daniel Andrews jasno je poručio da Melbourne zatvara vrata necijepljenim tenisačima. 

Naime, australski premijer Scott Morrison popustio je velikim pritiscima te je rekao da će izuzeća za ulazak te skupine ipak ostati na snazi.

S druge strane, Andrews je poručio da njegova vlada necijepljenim igračima neće dopustiti igranje na turniru isto kao i organizatorima, radnicima i navijačima. 

- Jedina poštena stvar koju treba učiniti je biti vrlo jasan sa svakim Viktorijancem, moja vlada neće podnijeti zahtjev za izuzeće za bilo kojeg necijepljenog igrača. To ne bi bilo pošteno - jasno je rekao Andrews. 

Iako broj cijepljenih kod tenisača i tenisačica raste, ovakav uvjet za ulazak u zemlju mogao bi dovesti da brojni propuste Australian Open. Prema nedavnim medijskim napisima 65 posto tenisača i 60 posto tenisačica je cijepljeno, ali osvajač US Opena Rus Daniil Medvjedev i četvrti igrač svijeta Nijemac Alex Zverev također su skeptični prema cijepljenju.

- Da budem iskren, nisam posebno zabrinut zbog njih i tenisa. Neću im pomagati da dođu ovamo. Ne moraju dolaziti, to nije obavezno - zaključio je Andrews.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • eugen123 29.10.2021.

    čekamo Noletarde sa njihovim pričama kako je sve iscenirano da njihov ljubimac nebi uzeo 21 GS, kako je on najveći ikad bla bla bla... lako mu je uzimati GS kraj raspalog Federera i Nadala kojeg su uništile ozljede. Među najvećima je ali nikada neće biti najveći. Pogotovo zbog ovog jer ako se svi tenisači mogu cijepiti ne znam što on izigrava.

  • Car_Dusan 28.10.2021.

    Djole ti si za njih institucija, usrali se vec da ne uzmes 21 po redu, ali svi znamo da ce biti bar 25 :D tako da i da igras sad i da ne igras mi te volimo jos vise <3

  • coblyev 27.10.2021.

    Ako svi igrači ne mogu bezuvjetno doći, Australian Openu treba oduzeti status Grand Slama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare