To je to što me zanima!

Njemačka će ugostiti Euro 2012. umjesto Ukrajinaca?

Sve veći financijski problemi Ukrajinaca u pripremi za organizaciju Eura '12 prisilili su Uefu da potraži novo rješenje. Vrlo ozblijan kandidat je Njemačka
Vidi originalni članak

Financijski dio programa za Euro ozbiljno je ugrožen, moramo pronaći neke nove izvore financiranja, upozorio je ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko. Već dan kasnije pojavila se opcija po kojoj bi Ukrajina izgubila domaćinstvo, a uz Poljsku bi idući Euro organizirala Njemačka!
- Pripreme za Euro teku u najboljem redu, napravit ćemo sve što je potrebno za domaćinstvo. Sve će biti u redu unatoč gospodarskoj krizi - okrenula je priču ukrajinska premijerka Julija Timošenko. Ali jasno je da Timošenko 'maže oči' čim se pogleda stanje stadiona na kojima bi se trebalo igrati tijekom Eura. Jedino kijevski stadion ispunjava Uefine kriterije, oni u Harkivu, Donjecku i Lvivu daleko su od toga. Novca nema, pogotovo ne za nogomet.
- Ove je godine ispunjeno samo pet posto financijskih obaveza prema organizaciji Eura. Nedostaje nam još 665 milijuna eura - otkrio je predsjednik Juščenko poražavajuće brojke. Ukrajinci su organizaciju Eura dobili u najgorem mogućem trenutku, u vrijeme recesije nikome nije lako ulagati adaptaciju nogometnih stadiona. Sada možemo biti sretni što Hrvatska nije dobila organizaciju, u aktualnom trenutku bilo bi nam još teže nego Ukrajini. Nemamo za udžbenike, odakle bi onda izvukli za stadione...
No Njemačka nema tih problema. Organizatori SP-a iz 2006. godine stadione već imaju, svu ostalu infrastrukturu također i Bild piše kako je sve izvjesnije da će domaćini Eura 2012. uz Poljsku biti baš Njemačka.
"Predsjednik Uefe još je prošloga tjedna najavio mogućnost da Njemačka uskoči umjesto Ukrajine. U nagađanjima se spominju Berlin i Leipzig kao gradovi u kojima bi se igralo uz poljske Wroclaw, Poznan, Gdanjsk i Varšavu.
- Nadamo se da će ipak sve biti u redu s ukrajinskim dijelom organizacije Eura - poručili su iz njemačkog nogometnog saveza.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • sila nebeska 14.07.2009.

    ima hrvatska lijepih uspomena iz prošlog eura sa njemačkom ... never forget ...

  • labelwriter 14.07.2009.

    hvala bogu :)

  • aletheia 14.07.2009.

    pa ok

Komentiraj...
Vidi sve komentare