To je to što me zanima!

Njima ide u Europi: Dinamovi klinci osvojili su Nikeov turnir

Dinamo je osvojio prvi naslov u povijesti na europskom izdanju Nike Premier Cupa. Igrači do 15 godina sa stilom su se kvalificirali za Nike Premier Cup World Finals
Vidi originalni članak

Igrači Dinama do 15 godina osvojili su prestižni Nike Premier Cup Europe pobijedivši slovenski Domžale u finalu. Stariji pioniri Dinama u velikom su se stilu kvalificirali na Nike Premier Cup World Finals. 

Prvi je ovo naslov u povijesti Dinama na europskom izdanju Nike Premier Cupa. 

"Modri" su do titule stigli neporaženi. Prvo su u skupini odigrali remi protiv Honveda, potom su dobili HIFK 3-0. Istim rezultatom pao je i Lokomotiv Moskva. U posljednjoj utakmici skupine Dinamo je odigrao remi protiv Brondbyja (1-1).

U četvrtfinalu su "modri" lako prošlo Maccabi Haifu (2-0), da bi u polufinalu pobijedili Lech Poznan boljim izvođenjem penala (7-6).

Pokazali smo da smo najbolji, Adrian Šemper, najbolji golman turnira

U finalu su "modri" klinci bili bolji od vršnjaka iz Slovenije (1-0).

- Turnir je bio odličan. Pokazali smo da smo najbolji - rekao je Dinamov golman Adrian Šemper koji je proglašen za najboljeg golmana. Karlo Igor Majić najbolji je strijelac. 

Dinamo je izborio plasman na Nike Premier Cup World Final koji se igra u kolovozu u Manchesteru. Tamo će se Dinamo naći u društvu 20 ponajboljih svjetskih klubova. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • JosipPreglej 14.05.2013.

    Ja bih samo napomenu da je njih na kvalifikacijama za nike cup u hrvatskoj izbacilo trnje i nisu bili na nike cupu u hrvatskoj, a na europskom su završili jer je porto odusto i dobili su pozivnicu zbog dobrog rezultata 97. godišta prošle godine

  • chelseaMG 14.05.2013.

    svaka čast svim dečkima. samo tako nastavite i uspjet ćete.

  • ina mlaka 13.05.2013.

    Ovima je važna vijest i kad Dinamo pobijedi Naftaš Ivanić a Hajduk da osvoji Ligu prvaka dobio bi dva reda pažnje.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare