To je to što me zanima!

NLB: Partizan se jedva provukao kroz Trnsko

Zagreb CO izgubio je 78-76 od Partizana Igokee, koji je tako ubilježio 12. uzastopnu pobjedu u NLB ligi, koju predvodi s omjerom 14-1
Vidi originalni članak

U zadnjoj utakmici 15. kola NLB lige Zagreb CO do samog se kraja držao protiv lidera Partizana, ali Beograđani su, iako iscrpljeni napornim ritmom i serijom gostovanja, slavili 78-76.
Borbeni "mravi" cijelu su utakmicu bili u igri, nisu dozvoljavali Partizanu da se "odlijepi", sve do posljednje četvrtine kad je se razigrao Tepić i odveo goste na devet razlike (72-63). Tad je trener Zagreba Jusup pet minuta prije kraja prvi put u igru uveo iskusnog Zadravca, koji je pokrenuo seriju 8-0 i vratio "mrave" na samo poen zaostatka u zadnjoj minuti. Uslijedila je "lutrija" slobodnih bacanja, u kojoj su Beograđani bili koncentriraniji i ubilježili 14. pobjedu u 15 kola regionalne lige.
Kapetan Partizana Petar Božić bio je pun hvale za igru "žutih":
- Pribojavali smo se ove utakmice. Zagreb je momčad s izuzetnim trenerom i igračima, igrali su borbeno i požrtvovno i jako nas namučili, no mi smo ipak za nijansu bolja momčad.
Karizmatičnom treneru "crno-belih" Dušku Vujoševiću također je jasno da se njegova momčad "provukla" kroz Trnsko.
- Puno smo jači od dva razlike, ali Zagreb se pošteno i sportski borio. Trener Jusup, kojeg izuzetno cijenim, napravio je dobru selekciju momčadi tijekom prvenstva.
A Jusup je svjestan propuštene prilike:
- Opet smo bili blizu, opet ostali "kratki" za jednu loptu. To više nije slučajno. Ali imamo igrače kakve imamo, naši su i iz njih izvklačimo maksimum. Za dobivati ovakve utakmice u kontinuitetu Zagrebu ipak treba još malo vremena.
Najbolji kod "mrava" bili su Ante Tomić (16 poena, 7 skokova), Jakov Vladović (15, pet "krađi", četiri dodavanja) i Mario Dundović (14, 10 skokova). Beograđane su predvodili Milt Palacio (21) i Čedomir Vitkovac (16, osam skokova).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare