To je to što me zanima!

Nogometaši Wuhana pobjegli od virusa iz Španjolske u Kinu

Kineski klubovi zimske pripreme obavljaju u Europi pa je nogometaše iz ishodišta zaraze, Wuhana, problem korona virusa zatekao u Španjolskoj. Iz koje su pobjegli u oazu zdravlja. U Kinu
Vidi originalni članak

Mjesto iz kojeg je krenula pandemija korona virusa je kineski Wuhan. Taj grad ima prvoligaša, Wuhan Zall koji je prošlu sezonu završio na šestom mjestu kineske CFA Super lige. Za Wuhan igra i bivši hajdukovac, Bjelokošćanin Jean Kouassi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kineski klubovi zimske pripreme obavljaju u Europi, pa je nogometaše Wuhana početak širenja korona virusa zatekao daleko od doma i problema, na pripremama u španjolskoj Malagi u kojoj su još od siječnja.

Kineska je liga odgođena, dečkima iz Wuhana su cijeli grad, cijela provincija pa onda i cijela zemlja postali jedna gigantska karantena. Strepili su za bližnje, ali i ostali u Europi, normalno.

U četvrtak su se lijepo spakirali te, prije nego cijela Španjolska postane karantena i zračni promet posve stane, potrpali sebe i svoje stvari u avion pa pobjegli po spas u oazu zdravlja bez korona virusa - u Wuhan.

U međuvremenu su trenirali, imali vremena k'o ljudi uživati u El Clasicu i Real Madrid vs Barcelona pogledati uživo na 'Santiago Bernabeu', a u četvrtak je Wuhanov trener, Španjolac Jose Gonzalez, španjolskim medijima rekao:

- Problem je sada ovdje, u Kini je zapravo posve riješen. Ako tamo nismo završili u karanteni nema smisla da netko pokupi virus tisućama kilometara daleko od kuće. Hvala vam na gostoprimstvu, idemo mi tamo gdje virusa nema. U Wuhan!

Kina je bila izvor pa riješila zarazu u svojoj zemlji koja ima - milijardu i 400 milijuna stanovnika. Kina je sada, kad je COVID-19 u pitanju: oaza.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 13.03.2020.

    Dok je virus bija tamo oni vamo sad kad je vamo virus onu tamo hahaha Bome su ovi dobro odigrali.ovakvu taktiku ne bi smislija i diego simeone.

  • DeGogi 13.03.2020.

    I jos jedno BRAVO, jer su zarazili pola svijeta! I sad se nama smiju.

  • VOLBEAT 13.03.2020.

    Smijte se svi Kinezima, ali oni su se u ovom problemu ponijeli vrhunski odgovorno.. U jako kratkom roku izgradili bolnice i karantene, dovukli u pokrajinu dodatne liječnike i stručnjake, vojsku na ulice... Bravo !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare