To je to što me zanima!

Nogometašice SAD-a zaradile su više novca od muškaraca...

Nogometašice su u razdoblju od 2016. do 2018. godine imale 51 milijun dolara prihoda, uglavnom od prodaje ulaznica. U istom razdoblju nogometaši su zaradili milijun dolara manje
Vidi originalni članak

Tri mjeseca nakon što je tužila Američki nogometni savez (USSF) zbog spolne diskriminacije, američka ženska nogometna reprezentacija dobila je dodatno 'streljivo' za borbu protiv nejednakih plaća. 

Po podacima Wall Street Journala, posljednja tri revizorska izvještaja o financijama USSF-a pokazuju da je ženska reprezentacija zaradila više od svojih muških kolega. 

Nogometašice su u razdoblju od 2016. do 2018. godine imale 51 milijun dolara prihoda, uglavnom od prodaje ulaznica. U istom razdoblju nogometaši su zaradili milijun dolara manje. 

Američka ženska nogometna reprezentacija tužila je u ožujku matični savez zbog "institucionalizirane spolne diskriminacije", što se odnosi na pripreme, putovanja, plaće za trenere i medicinsko osoblje, područja u kojima se favorizira muška reprezentacija. 

USSF se tada pokušao obraniti 'činjenicom' da muška reprezentacija generira više dobiti i da su zbog toga razlike u plaćama i financiranju. 

Ovo novo izvješće taj argument izbija iz ruku USSF-a. 

Američka ženska nogometna reprezentacija aktualni je prvak svijeta i upravo na svjetskom prvenstvu nogometašica u Francuskoj pokušava obraniti taj naslov. Istodobno, američki nogometaši nisu se ni kvalificirali na prošlogodišnje svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sljuk 19.06.2019.

    Pa de se drugde isfurava ta spolna ravnopravnost nego u Americi...nit je nogomet sport za njih niti su oni za njega...al su poceli nogomet nadebelo koristit kao reklamu za ta svoja Oprah sranja i to njihovo umjetno drustvo...fakat su ko neki big brother tematski park...

  • MAKANTAHI 19.06.2019.

    sigurno je dio šoa i hrvanje u blatu

  • Realist Mymoon 19.06.2019.

    Ameri i nogomet ne idu zajedno stoga ne cudi da se samo kod njih to dogada

Komentiraj...
Vidi sve komentare