To je to što me zanima!

Nogometni glumci: Od Rivalda do samoozlijeđivanja Carrasca

Jednu od najpoznatijih 'glumačkih' rola odigrao je bivši igrač Dinama Čileanac Bryan Carrasco koji je uzeo ruku protivnika i njome sam sebe žestoko udario u glavu
Vidi originalni članak

Brazilac Rivaldo svakako spada među najveće nogometaše Brazila u povijesti, no još uvijek aktivni Rivaldo jednako tako spada i među najveće glumce u svijetu nogometa . Njegova najpoznatija glumačka rola odigrana je na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u utakmici protiv Turske.

Rivaldo se spremao izvesti korner, čekao je da mu loptu doda turski reprezentativac Hakan Unsal. No branič Turske nije bio nimalo nježan, loptu je napucao Rivaldu u nogu, a brazilski 'čarobnjak' pao je kao pokošen. Tik do korner zastavice Rivaldo se previjao držeći se za glavu, a Unsal je zbog ' napucavanja u glavu ' dobio crveni karton. Na usporenoj snimci vidi se sva raskoš Rivaldova glumačkog talenta i nepravda zbog koje je Unsal završio na tribini.

No to je ništa u usporedbi s Bryanom Carrascom . Bivši nogometaš Dinama diljem svijeta je postao poznat iz potpuno krivog razloga. U utakmici mladih reprezentacija Čilea i Ekvadora Carrasco je primio ruku protivničkog igrača i sam sebe njome udario u lice. Sudac je nasjeo i sudio prekršaj za Čile.

Jedan od 'luđih' nogometaša svakako je branič Newcastlea Steven Taylor . Svoj glumački talent pokazao je 2005. godine kada je paradom vrhunskog golmana obranio prazan gol u utakmici s Aston Villom. Taylor je očigledno obranio rukom, no na travnjak se bacio držeći se za rebra. Sudac nije nasjeo, a Taylor je uz smijeh tribina morao u svlačionicu.

No nije to bio jedini show Taylora. U utakmici protiv Stokea Newcastle je imao slobodan udarac s ruba kaznenog prostora, a Taylor se s golmanom Stokea 'igrao zrcala' kako ovaj ne bi mogao postaviti živi zid. I - pomoglo je. Cabaye je zabio sjajan gol.

Zašto je na listi najvećih glumaca u svijetu nogometaša i Slaven Bilić te kako bi tu prošao ' Frane Zolja' za jučerašnje simuliranje i koji je trener zbog glume dobio otkaz pročitajte na Goalu .

Idi na 24sata

Komentari 23

  • DoridDragović 14.07.2015.

    bilic legenda,hahahha,steta sto nije pomoglo

  • G4ndalf 13.07.2015.

    nema kristine i nije zanimljivo

  • lopovi od 1902 13.07.2015.

    A di je najveći glumac u povijesti divenaldo

Komentiraj...
Vidi sve komentare