To je to što me zanima!

Norma za finale 195 cm: Stres će za Blanku biti maksimalan

Blanka će rad realizirati na nivou koji je dobar u odnosu na zdravstveno stanje. A sad, koji to rezultat znači, to nitko ne može reći u ovom trenutku, kaže Joško
Vidi originalni članak

Noćas oko 3 sata ujutro počinju kvalifikacije za finale ženskog skoka u vis na Svjetskom prvenstvu u Daegu. Na zaletište će izaći 29 skakačica, a bit će to i trenutak istine za Blanku Vlašić. Nakon brojnih ozljeda ove, za Blanku jedne od najlošijih sezona, uspjeh na SP-u mogao bi joj vratiti samopouzdanje u pohodu na ipak glavni cilj, Olimpijadu u Londonu idućeg ljeta. Naša prvakinja stigla je u Daegu prije šest dana, aklimatizirala se i odradila nekoliko treninga.

Njen otac i trener Joško kaže kako su zadovoljni odrađenim i kako Blanka kvalifikacije dočekuje maksimalno spremna u odnosu na njeno zdravstveno stanje:

- Od one presice na kojoj je priopćila da ipak ide na SP imali smo još puno mogućnosti da odustanemo. Ali nismo jer je Blanka od tada odradila i izdržala puno jakih treninga. Imamo dobru vjeru i sigurni smo da će Blanka sav taj rad realizirati na nivou koji je dobar u odnosu na njeno zdravstveno stanje. A sad, koji to rezultat znači, to nitko ne može reći u ovom trenutku. Sigurno je samo da će stres biti maksimalan, a tek poslije kvalifikacija znat ćemo na čemu smo zapravo - rekao je Vlašić.

Blanka inače vrijeme u Daeguu provodi "radno", bez puno izlazaka, a nije otišla ni vidjeti grad. Iako je poznata kao ljubiteljica istočnjačke hrane, ovaj put ograničila se samo na - sushi.

- Nema vremena za velike obilaske i razgledavanja. Svaki dan su dva treninga, između njih je odmor, a navečer pogleda koji film. Jedino tu i tamo otiđe do shopping centra i kupi sushi i voće. Sve ostalo donijela je od kuće - rekao je Joško Vlašić.

Inače, norma za finale je 195 centimetara, a u finale idu sve koje preskoče tu visinu ili 12 najboljih.


Idi na 24sata

Komentari 14

  • ChrisR 31.08.2011.

    Ne znam zašto, ali ni ja ni nitko od mojih susjeda nema Sportsku tv ni regionalne programe.

  • ugnjetavalo 31.08.2011.

    A sto kukate, pa sportska je besplatna, nadji kanal i to je to! I formulu prenose sve lokalne televizije, malo mi fali Prasicko, ali isto o.k! Ajmo reci da je to tih prokletih 80 kuna i prestati se zivcirati!

  • maxxzg 31.08.2011.

    jazavci prijenos je svaki dan na sportskoj tv

Komentiraj...
Vidi sve komentare