To je to što me zanima!

Norveški biatlonac zaražen koronavirusom slavio u utrci

Međunarodna biatlonska federacija (IBU) ove zime ne zabranjuje biatloncima koji su pozitivni na Covid-19 sudjelovanje u utrkama
Vidi originalni članak

Norveški biatlonac Johannes Boe započeo je utrku u subotu u Novem Mestu (Češka), u kojoj je pobijedio, unatoč tome što je bio pozitivan na Covid-19, izjavio je u nedjelju za televiziji Norveška TV2.

Vodeći u Svjetskom kupu Johannes Boe imao je tri testa, od kojih su dva bila pozitivna, rekao je za TV2. "Sudjelovao sam u utrci, jer sam bio vodeći nakon sprinta i želio sam pobjedu", kazao je Boe.

Njegov brat Tarjei, drugi u sprintu u četvrtak, također je bio pozitivan i također je odlučio sudjelovati u utrci u subotu. Johannes i Tarjei bili su bez simptoma, a Međunarodna biatlonska federacija (IBU) ove zime ne zabranjuje biatloncima koji su pozitivni na Covid-19 sudjelovanje u utrkama.

POTRAGA ZA IZVOROM WHO traži informacije od SAD-a o teoriji o izvoru koronavirusa PORUKE S IZVRŠNIM DIREKTOROM Pučka pravobraniteljica: Šutnja EK o razgovorima s Pfizerom raspiruje nepovjerenje javnosti

Dvojica norveških biatlonaca pokušavala su se držati podalje od ostalih natjecatelja, objasnio je Johannes, pobjednik potjere. On i Tarjei, koji je bio drugi, popeli su se na postolje u subotu s maskom FFP2 na licu.

- To je bila njihova odluka. Naš liječnik je rekao da ako nemaju simptome, nemaju temperaturu, ništa, samo su pozitivni, njihova je stvar da odluče žele li se natjecati ili ne - rekao je norveški izbornik Siegfried Mazet u nedjelju.

Nekoliko biatlonaca, uključujući Norvežanina Sturlu Laegreida, prvog iza Johannesa Boea u Svjetskom kupu u biatlonu, te Francuza Quentina Fillon-Mailleta, posljednjih su dana bili pozitivni na Covid-19, ali su odustali od natjecanja u utrkama u Novem Mestu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • VolbeatDbv 05.03.2023.

    znači, priznali ste da je ovo bila velika sprdačina?

  • 05.03.2023.

    ljudi sa tim strasnim virusom osvajaju natjecanja.....toliko o tome lol

Komentiraj...
Vidi sve komentare