To je to što me zanima!

Čudo od djeteta: U svom debiju u Ligi prvaka je ispisao povijest

Erling Braut Haland je u prvom poluvremenu protiv Genka zabio tri gola i tako postao treći najmlađi igrač u povijesti, nakon Raula i Rooneya, kojemu je to uspjelo. Sin je bivšeg nogometaša Alfa-Ingea Halanda
Vidi originalni članak

Zapamtite ime Erling Braut Haland.

Ovaj 19-godišnji Norvežanin u utorak navečer se upisao u povijest Lige prvaka. U svom debiju u najelitnijem klupskom natjecanju na svijetu u prvih 45 minuta je zabio hat-trick! Njegov Red Bull Salzburg je dobio Genk 6-2 u prvoj utakmici skupine, a Haland je već u prvih 45 minuta pred očima čitave Europe zabio tri gola.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Postao je tako treći najmlađi igrač s hat-trickom u Ligi prvaka, a ispred njega su samo dvojica velikana - Raul (18 godina, 113 dana) i Wayne Rooney (18 godina, 340 dana). Na listu je Haland dospio sa 19 godina i 58 dana. Wayne Rooney je bio godinu dana mlađi od njega kada je zabio svoja premijerna tri gola, ali mu je za to trebalo i prvo i drugo poluvrijeme.

Erling Braut Haland se istaknuo u svibnju kada je tijekom utakmice norveške reprezentacije do 20 godina zabio čak devet golova vršnjacima iz Hondurasa. Tada je prema Transfermarktu vrijedio pet milijuna eura, a samo četiri mjeseca kasnije vrijednost mu je strmoglavo narasla. Danas Halanda procjenjuju na 12 milijuna eura!

Norveški je tinejdžer sin bivšeg nogometaša Alfa-Ingea Halanda i ove je sezone u samo devet utakmica već zabio 17 golova. Ako ovako nastavi, neće se još dugo zadržati u Austriji u koju je stigao u siječnju iz Moldea.

Salzburg igra u skupini E u kojoj su još Napoli i Liverpool, a u idućem kolu početkom listopada gostuju na Anfieldu kod aktualnog prvaka Europe.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 6

  • DominikLivakovic1 18.09.2019.

    Pamtimo mnoga imena mnogih norveških talenata ali u zadnjih 10-20 godina nisu imali svjetsku klasu od igrača. Skandinavci nisu baš pretjerano talentirani za nogomet. Dogodi se jedan igrač u 20 godina i to je to.

  • 18.09.2019.

    Od ovih klubova iz nazovi slabijih liga,Salzburg je zbilja trebao LP....toliko su puta glupo ispali iz kvalifikacija da bi kasnije kroz Europsku ligu pokazali da su imali taj neki kompleks lige prvaka.Sjećam se još onog njihovog strašnog presinga u sezoni 2013/2014 kada su razbijali protivnike sa trkom i sezonu su završili sa velikim brojem golova.A i ove sezone su krenili atomski,malo malo pa protivnik "popije" barem 5 golova.Jest da je to Austrijska liga,ali nisu niti oni toliko naivni i uvijek se uspiju izboriti za 2 mjesta u LP

Komentiraj...
Vidi sve komentare