To je to što me zanima!

Norveško čudo skoro srušilo Redse, Salah zabio za pobjedu

Čak 3-0 vodio je Liverpool na Anfieldu, ali su gosti iz Salzburga gotovo došli do senzacije kada je na semaforu pisalo 3-3. Ipak, da 'redsi' sretno odu s travnjaka pobrinuo se Mo Salah u 69' za konačnih 4-3...
Vidi originalni članak

Liverpool i Salzburg susreli su se u 2. kolu Lige prvaka na Anfieldu, a gledateljima su priuštili pravu golijadu na obje strane. Na kraju je kao pobjednik iz dvoboja ipak izašao Liverpool rezultatom 4-3. 

U početnih 10-ak minuta gosti iz Austrije postavili su pravi presing na domaćina. Takumi Minamino pucao je s ruba šesnaesterca, a lopta je prozujala kraj lijeve stative. Kasnije je Onguene bio i ofsajdu, a potom je obrana Liverpoola trčala i za Hee-Chan Hwangom da gosti ne dođu do gola.

Liverpool preuzeo utakmicu

Trent Alexander-Arnold pokušao je Liverpoolu pomoći iz kornera, ali je obrana gostiju bila koncentrirana i izbila loptu, no nekoliko trenutaka kasnije Mane trese mrežu uz desnu stativu preciznim šutom za prvu prednost  Liverpoola.  U 21. minuti Andrew Robertson primio loptu Alexander-Arnolda i šalje ju u gol Salzburga za 2-0. 

Desetak minuta kasnije Mohamed Salah se namjestio na šut nakon što je primio precizan pas, ali je lopta otišla pokraj gola. Ipak, za par trenutaka je pokupio odbijenu loptu i zakucao ju u mrežu za velikih 3-0. Napokon, nakon više od pola sata igre, gosti se bude i postižu prvi pogodak na susretu. 

Probudili se gosti

Sjajnu solo akciju je potegao Hee-Chan Hwang i završio udarcem unutar kaznenog prostora. Poslao je loptu u desnu stranu gola i postavio rezultat na 3-1 kraj bespomoćnog Adriana. S istim se rezultatom otišlo na pauzu, ali je ubrzo nakon povratka Salzburg opet smanjio Liverpoolovu prednost. 

Takumi Minamino ispratio je sjajnu loptu Hee-Chan Hwanga i uputio udarac isprve koji je završio u golu uz lijevu stativu. Samo četiri minute kasnije, strijelac drugog gola Salzburga, Minamino šalje loptu Erlingu Brautu Halandu koji ju bez problema zakucava u mrežu domaćina za nevjerojatno izjednačenje i šok na Anfieldu. Norvežanin je pravo otkriće Lige prvaka i ovo mu je četvrti gol čime se izjednači na vrhu s Bayernovim Gnabryjem. Imao je on i još jednu priliku nekoliko minuta nakon gola, ali obranio mu je Adrian. A onda ih je sustigla kazna.

'Faraon' spasio domaće

Liverpool je upalio turbo, nije htio izgubiti pred svojom publikom. Pokušao je Robertson s boka poslati loptu, ali mu je centaršut blokiran. Milner je ubacio loptu iz kornera, ali je obrana Salzburga glavom izbila loptu. Još je jednom centrirao Robertson, ali je još jednom i zaustavljen, no tu je Mo Salah.  Primio je pas i spremio loptu u mrežu uz lijevu stativu u 69. minuti susreta za konačnih 4-3 i treće mjesto u skupini E.

 

 








 



 


 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • biberrr 03.10.2019.

    Zabili 3 komada u gostima kod vodeće momčadi Premiershipa sa 100% učinkom. Kapa dolje! Čudno da Dinamo nije mogao preko centra kod Citija.

  • Syrian 03.10.2019.

    Salzburg je (uz Dinamo) najugodnije iznenađenje ove LP. Ajax i ove sezone pravi i moćan i bez dvojice najboljih igrača.

  • čoviksjuga 03.10.2019.

    VVD uopće "nije došao" na utakmicu. Mogao bi poneku priskočiti a Klopp Lovrenu dati da ponešto odigra. Napad uobičajeno ubitačan i kirurški precizan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare