To je to što me zanima!

Norvežani u strahu: Dolazi li u Bergen Luka Modrić?

Norveški dnevni list BA cijelu stranicu posvetio je Dinamovu kapetanu Luki Modriću, igraču kojeg Norvežani nazivaju "Balkanskim Messijem"
Vidi originalni članak

Znamo da Eduarda nema, no dolazi li Luka Modrić, prvo je pitanje skupine norveških navijača smještenih u pubu Football, nedaleko od stadiona, gdje na desetak televizora prate susrete Lige prvaka. Dudua nema, no “plavi čarter” još neko vrijeme neće uzlijetati bez kapetana. Strah od omalenog Luke Europom se širi filmskom brzinom. Odrazio se i na Brannova trenera Monsa Ivara Mjeldea.
- Ne znam da li ga markirati ili ne. Bolje ne, on je jednostavno strašan igrač - kaže Mjelde.
U Bergenu, gradu od 250.000 stanovnika, izmjenjuju se snijeg i kiša, a domaćini čvrsto drže palčeve za nastavak oborina.
- Teren će biti loš i to je naša prednost - kaže Mjelde.
Iako na teren nitko nije kročio gotovo mjesec dana, iako je travnjak prekriven ogromnom ceradom, njegovo stanje je jako loše. Po pobjedu u Bergen stiglo je i tristotinjak Dinamovih navijača, na koje će paziti gotovo dvostruko više policajaca. Osiguranje, kažu u Bergenu, kao nikada dosad.
- Za svaku upaljenu baklju dečki će prenoćiti u zatvoru i 'smještaj’ platiti 3000 kuna - poručili su Norvežani.
Iako bježe od imperativa pobjede, u Dinamu znaju da bi ih pobjeda približila na korak željenom cilju, prezimljavanju u Europi.
- Ne mogu ni reći koliko bi pobjeda bila značajna. Stigli bismo na milimetar do drugoga kruga - kaže Dinamov trener ispuhujući nos. No niti trenerova prehlada, niti kiša i snijeg, koji se izmjenjuju u Bergenu, niti moćni i visoki Norvežani ne bi smjeli zaustaviti Dinamo u njegovu cilju.
- U bijeli Bergen po plavi Božić - netko je dobacio. Inače, želje Brannovih igrača gotovo će se sigurno ostvariti jer je za četvrtak opet najavljena kiša.

NORVEŠKI 'BA': STIŽE BALKANSKI MESSI!

Bio je među najboljima na utakmici Hrvatske i Engleske, najbolji je igrač hrvatske lige, traže ga najveći svjetski klubovi. Luka Modrić balkanski je Messi, stoji u uvodu teksta na posljednjoj stranici lista BA. Velikim štampanim slovima izdvojili su tri činjenice - traže ga Chelsea i Arsenal, košta 35 milijuna eura i danas stiže u Bergen. O Luki se piše kao najvećem igraču koji je ikad kročio na Branov travnjak. U dnu stranice, pokraj Lukine, stoji Messijeva slika.
- Ne samo fizički, Luka Modrić je i tehnički vrlo blizu Messiju. Takvog igrača prava je šteta ne doći pogledati... - nastavlja se u tekstu.
Strah od Dinamova kapetana reflektirao se i na navijače, pa čak i na igrače Branna, koji tvrde da znaju formulu uspjeha.
- Treba samo zaustaviti Modrića, a to je u ovom trenutku jedan od najtežih zadataka.

SASTAVI:
Brann: Opdal - Dahl, Bjarnasson, Sigurdsson, Hanstveit - Solli, Jaiteh, Bakke, Husseklep - Karadas, Helstad

Dinamo: Koch - Etto, Drpić, Schildenfeld, Čale - Sammir, Vukojević, Pokrivač, Modrić - Mandžukić, Balaban

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Messi_19 29.11.2007.

    pa ko se nebi bojao malog parcova.Njega se boji i engleska

  • branko61 28.11.2007.

    Citiram: \"Znamo da Eduarda nema, no je l’ dolazi Luka Modrić, prvo je pitanje skupine norveških navijača smještenih u pubu Football, nedaleko od stadiona gdje se na desetak televizora prate susreti Lige prvaka. Najveću pozornost privukao je Liverpool - Porto. U kutu se na velikoj plazmi norveški Rosenborg nadigravao s Chelseajem, no taj susret tamo nikog nije zanimao.\" Nakon završena citata moramo se upitati zar nije smiješno da se unaprijed pišu stvari koje se još nisu niti dogodile. Kako se mogu pratiti susreti na TV-u ako isti još nisu ni započeli. Susreti započinju u 20:45 sati, a članak se može čitati već u 18:00 sati i kako onda vjerovati novinaru da je ostalo iz njegovog članka istina kada je očigledno da ga on piše napamet, negdje iz dnevnog boravka svojeg toplog stana. Ako se već služimo lažima onda treba paziti da nas ne uhvate u istima, jer u laži su kratke noge.

Komentiraj...
Vidi sve komentare