To je to što me zanima!

Nova ljubav Barce i Rakitića: Alena odlazi, Ivanu nova šansa

Odlazak Alene je dobra vijest za Ivana Rakitića koji je u prvom dijelu sezone teško dolazio do minuta u konkurenciji sedam veznih igrača. Nakon što Španjolac ode, Raketa će imati više prostora
Vidi originalni članak

Španjolski nogometni prvak Barcelona poslao je svog 21-godišnjeg veznjaka Carlesa Alenu na šestomjesečnu posudbu u Betis.

Odlazak Alene je dobra vijest za Ivana Rakitića koji je u prvom dijelu sezone teško dolazio do minuta u konkurenciji sedam veznih igrača. Nakon što Španjolac ode, Raketa će imati više prostora pogotovo jer je u zadnjim utakmicama ponovno počeo dobivati povjerenje trenera Ernesta Valverdea.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Betis će Aleni isplaćivati plaću tijekom tog vrememena te neće imati mogućnost otkupa njegovog ugovora, priopćila je Barcelona.

Alena, koji je ponikao u Barceloni, debitirao je za prvu momčad u Kupu u sezoni 2016/17. kada je protiv Herculesa zabio izjednačujući gol. Od tada je 39 puta nosio dres Barcelone i postigao tri gola. Ove sezone je nastupio u pet utakmica provevši na travnjaku 290 minuta.

Trener Valverde je u formaciji 4-3-3 na sredini terena najčešće koristio Frenkija de Jonga, Sergija Busquetsa i Sergija Roberta, a zatim Arthura Mela, Artura Vidala i Ivana Rakitića.

Alena bi se na ljeto trebao vratiti u Barcelonu s kojom ima ugovor do ljeta 2022. godine. Dosad je upisao dva nastupa za mladu repreprezentaciju Španjolske.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • domo 28.12.2019.

    Dok završi zimski prijelazni rok onda će se opet okrenuti ploča

  • Shogun 28.12.2019.

    Alena i je igrač za BETIS

  • kirbi78 28.12.2019.

    I Arthur odlazi, nešto je pisalo u Marci

Komentiraj...
Vidi sve komentare