To je to što me zanima!

Nova nogometna moda: 'Starci’ na krilima klinaca

Sa 18 godina Paloschi je dobio priliku da igra za prvu momčad Milana. Marin Tomasov je svoju u momčadi Zadra morao čekati do dvadesete...
Vidi originalni članak

Kaka i Pato bili su ozlijeđeni, Gilardino “kartoniran”, Ronaldo indisponiran, Inzaghi također...
Igrala se 62. minuta, izgledalo je da Milan nikad neće zabiti gol, a bilo je pitanje trenutka kad će ga primiti. I tada Carlo Ancelotti vuče “suludi” potez. Iz igre vadi Serginha i ubacuje dečkića koji je imao dvije godine kad je ovaj debitirao u profesionalnom nogometu.
Već u prvoj akciji 18-godišnji Alberto Paloschi prima loptu i umjesto da se “ukaki”, on je s ruba 16-erca šalje u mrežu, donosi Milanu vodstvo, na kraju i pobjedu 1-0. U debitantskom nastupu u Seriji A, u prvom kontaktu s loptom, u 18. sekundi od svog ulaska - Paloschi je zabio gol! I to ne baš za bilo koga.
Bez obzira na to što Milan nije igrao nikako, što im je većina igrača na korak od kraja ozbiljne nogometne karijere, uz Pata i Paloschija, uvjereni su, zabrinutosti nema. Daleko od toga da u Milanu misle kako je Paloschi danas veliki igrač. No znaju da ako će mu sada kad je 18-godišnjkak vjerovati i dati mu priliku, sa 20 ili 22 mogao bi biti veliki. Sve je više trenera koji slično razmišljaju kao Carlo Ancelotti, jedino, na žalost, kod nas ta praksa nikako da zaživi.
Dok 20-godišnjaci danas “drmaju” svjetskim nogometom, kod nas su oni sa 22, pa čak i više godina, još uvijek perspektive. Možda je najbolji primjer za to veznjak Zadra Marin Tomasov. U kolovozu će napuniti 21 godinu, uprava Zadra tvrdi da je nogometni biser, a javnost ga je mogla upoznati na nedavnom Dvoranskom prvenstvu. No taj dečko u Zadar je došao prije četiri godine. Zašto li je prvu priliku dobio tek jesenas?

CESC FABREGAS (20)
Dijete Barcelone, u London je stigao 2003. i sa 16 i pol godina debitirao za Arsenal. Ozljedom Vieire kreće njegov uzlet, a danas, sa 20 godina, jedan je od najboljih nogometaša svijeta.

SERGIO AGÜERO (19)
Zahvaljući njemu i Messiju, Argentina je postala svjetski U-20 prvak '05. i '07. Atletico ga je kupio od Independientea za 20-ak milijuna eura, 19-godišnji napadač danas je prva zvijezda kluba i želja većine europskih velikana.

BOJAN KRKIC (17)
Sin Srbina i Španjolke karijeru je započeo u Crvenoj zvezdi. Samo mu je 17 godina, dosad je potukao sve španjolske rekorde po broju golova u mlađim kategorijama i već pronašao svoje mjesto u Barcinu “dream teamu”.

KARIM BENZEMA (20)
Za mladim napadačem Lyona nakon utakmice u Glasgowu “poludjela” je cijela Europa. Nema kluba koji ga ne bi želio, ušao je i u francusku reprezentaciju te u svom debiju donio pobjedu protiv Austrije

NIKOLA KALINIĆ (20)
Možda nikad neće završiti u Manchesteru ili Realu, ali sigurno mu nije mjesto ni u Puli ili Šibeniku, gdje je donedavno igrao. Na žalost, jedan od rijetkih naših klinaca kojem se vjerovalo.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • WhiZkiD 12.02.2008.

    Bojan Krkić Perez ROCKS.Sumnjam da cu ikada prezalit Fabregasov odlazak iz Barce.E,Laporta,Laporta..

  • john doe 12.02.2008.

    nikola kalinic?? pa di je taj? bolje da ste spomenuli rakitica!

Komentiraj...
Vidi sve komentare